Acasă Uncategorized Bucuresti: La summit-ul OSCE, Chisinaul va cere Moscovei retragerea trupelor Transnistria

Bucuresti: La summit-ul OSCE, Chisinaul va cere Moscovei retragerea trupelor Transnistria

DISTRIBUIȚI

96017 – 22112010 – Apropierea Federatiei Ruse de structurile NATO, produsa la Summit-ul de la Lisabona, ar putea contribui la solutionarea problemelor din Transnistria, a declarat ambasadorul Republicii Moldova la în România, Iurie Renita. 

„Apropierea dintre NATO si Rusia va genera noi forte pozitive in sensul reglementarii si finalizarii chestiunii transnistrene. Suntem si in preajma unui alt eveniment, e vorba de summitul OSCE in care dorim sa avansam, sa plasam pe agenda problema solutionarii definitive prin retragerea armamentului si a contingentului Rusiei din Transnistria; astfel, Rusia demonstrand prin actiuni concrete ca a inteles corect si a strans mana structurilor si organismelor internationale si a strans si mana Republicii Moldova, si in final a zis ”Domnilor suntem in stare sa solutionam probleme, avem o noua abordare, una profund europeana”, a declarat ambasadorul Renita la Europa FM.

“Rusia este o tara mare, o tara cu care fiecare tara isi doreste sa aiba relatii bune. Abordarea noastra de la Chisinau este una corecta si una onesta. Ne dorim relatii privilegiate, am recunoste-o, fiindca avem foarte multe interese economice si de alta natura. Foarte multi cetateni ai nostri activeaza in Rusia si ne-am dori sa avem relatii exclusiv bazate pe interesul si respectul reciproc. Nu cred ca factorul apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeana ar trebui sa constituie un impediment sau un argument pentru o oarecare distantare sau racire a raporturilor bilaterale moldo-ruse. N-ar trebui sa se produca acest lucru”, a precizat Renita. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.