Acasă Uncategorized Bucuresti: Ofiter ISU, arestat pentru trafic de influenta

Bucuresti: Ofiter ISU, arestat pentru trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

95811 – 15112010 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări penale faţă de căpitanul Robert – Ionuţ Nicolescu, ofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Conform procurorilor, întrucât intenţiona să facă orice demers posibil pentru a fi selectat de factorii de decizie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) în vederea plecării într-o misiune în afara ţării (Kosovo sau Bosnia Herţegovina) şi considerând că are şanse reduse de a fi selectat prin procedurile standard, căpitanul Nicolescu, ofiţer în cadrul ISU Bucureşti, în luna octombrie 2010, a oferit unui denunţător 2.500 euro pentru a interveni asupra unor ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul MAI care să înlesnească trimiterea sa într-o astfel de misiune. Pe 12 noiembrie 2010, Nicolescu a fost prins în flagrant delict după ce a dat denunţătorului 500 euro, reprezentând o primă tranşă din banii promişi.

La data de 12 noiembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea cîpitanului Nicolescu pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 13 noiembrie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.