Acasă Uncategorized Bucuresti: PDL sustine acordarea sumei de 500 lei mamelor care revin mai...

Bucuresti: PDL sustine acordarea sumei de 500 lei mamelor care revin mai repede in campul muncii

DISTRIBUIȚI

96266 – 29112010 –   PDL il sustine pe ministrul Muncii in decizia de reducere a concediului de crestere a copilului, a declarat, luni, dupa sedinta conducerii centrale a PDL, vicepresedintele Cristian Boureanu.

„Am cazut de acord sa mergem pe o suma de 500 de lei pe care sa o acordam mamelor care se intorc in campul muncii dupa 12 luni”, a anuntat Boureanu. El a precizat ca este un ajutor fix, care reprezinta aproape 30% din salariul mediu brut care se cifreaza in jurul a 1.800 lei.

Potrivit lui Boureanu, mandatul pe care conducerea PDL l-a acordat ministrului Botis este ca aceste sume sa fie acordate pe o perioada de un an, mamele neputand opta intre a-si prelungi la doi ani concediul de crestere a copilului sau aceasta suma. „Sunt mame care au pe cineva acasa care se poate ingriji de copil si noi am fixat ca se pot intoarce si dupa sapte luni si vor intra pe acel ajutor de 500 de lei”, a spus Boureanu.

„Ministrul are sprijinul nostru pentru varianta pe care a propus-o, nu cred ca a fost vreun vot impotriva. Ma refer la pastrarea sumelor intre care se da ajutorul pentru primele 12 luni, minim 600 de lei, dar nu mai mult de 3.400, in cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni. Mai departe, dezbaterea a fost daca sa reducem sumele si la ce se intampla dupa primele 12 luni”, a mai spus Boureanu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.