Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele Basescu retrimite in Parlament legile ”votate gresit”

Bucuresti: Presedintele Basescu retrimite in Parlament legile ”votate gresit”

DISTRIBUIȚI

95428 – 02112010 –  Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că va retrimite în Parlament legile votate greşit la Camera Deputaţilor, că negocierile pentru un nou acord cu FMI vor începe în ianuarie şi că Ordonanţa 50 nu este retroactivă. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, în care şeful statului a prezentat concluziile consultărilor purtate la cu liderii partidelor parlamentare care au dat curs invitaţiei. “Voi retrimite azi în Parlament legile, pentru reexeaminare şi pentru punere în concordanţă

 

 

 

 

 cu angajamentele internaţionale ale României”, a spus Traian Băsescu, referindu-se la legile privind scăderea TVA la 5% pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, votate greşit de parlamentarii puterii.

Un alt anunţ făcut de şeful statului se referă la negocierile cu instituţiile externe privind un nou acord. Traian Băsescu a spus că acestea vor începe în ianuarie 2011 şi că  acordul ar urma să intre în vigoare în continuarea celui care se termină în aprilie.

Primul subiect dezbătut la consultări s-a referit însă la concluziile celui mai recent consiliu european. Traian Băsescu a declarat că le-a prezentat liderilor politici cele mai importante şase măsuri luate la acest consiliu. Printre acestea se numără: introducerea unor reguli stricte pentru respectarea criteriului datoriei publice şi a criteriului deficitului bugetar, găsirea unei game mai largi şi mai stricte de sancţiuni în caz de nerespectare a regulilor pactului de stabilitate şi creştere, asigurarea conformităţii cadrelor bugetare naţionale cu normele şi standardele ficale ale UE şi instituirea unui mecansim separat de supraveghere a dezechilibrelor macroeconomice din fiecare ţară membră a UE.

“Nimeni nu mai poate marşa pe ideea populismului ieftin, pentru că nu mai e acceptat în interiorul UE. România a intrat nepregătită în criză ca urmare a populismelor din 2007 şi 2008”, a spus Băsescu.

În debutul întâlnirii de la Cotroceni, Traian Băsescu le-a spus liderilor politici că i-a chemat pentru a discuta despre deciziile luate la consiliul de toamnă de la Bruxelles, despre concluziile evaluării FMI, despre intrarea României în spaţiul Schengen, precum şi despre priorităţile legate de absorbţia fondurilor puse la dispoziţie de FMI şi UE.

Partidele de opoziţie nu au luat parte la aceste consultări. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.