Acasă Uncategorized Bucuresti: Procesul lui Vîntu, suspendat din nou. Avocaţii au cerut recuzarea completului...

Bucuresti: Procesul lui Vîntu, suspendat din nou. Avocaţii au cerut recuzarea completului de judecată

DISTRIBUIȚI

96249 – 29112010 –   Procesul lui Sorin Ovidiu Vintu a fost suspendat din nou, dupa ce avocatii acestuia au formulat luni o cerere de recuzare a completului de judecata. Alexandru Chiciu, avocatul acuzatilor, a cerut recuzarea judecatorilor pentru ca acestia s-ar fi pronuntat pe fondul cauzei in incheierea din 8 noiembrie 2010.

Sedinta este suspendata, iar un alt complet de judecata va solutiona cererea de recuzare, urmand ca procesul sa fie reluat ulterior.

Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, amanarea judecarii noului termen in procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI. In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.

Avocatii lui SOV au invocat vineri faptul ca nu au reusit sa citeasca dosarul.

Parchetul General sustine ca, in perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Vintu i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat in Indonezia, doua transe de bani, de 50.000 de euro si de 20.000 de euro. Banii ii erau necesari lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european.

Procurorii declara ca Sorin Ovidiu Vintu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus in executare de Octavian Turcan. De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa, de 20.000 de euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de catre Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, dupa ce Nicolae Popa a fost arestat in Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu si Alexandru Stoian au desfasurat actiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania. Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.