Acasă Uncategorized Bucuresti: Romania si Siria au semnat un tratat pentru transferul persoanelor cu...

Bucuresti: Romania si Siria au semnat un tratat pentru transferul persoanelor cu condamnari privative de libertate

DISTRIBUIȚI

95674 – 10112010 – Oficialii români şi sirieni au semnat, miercuri, la Palatul Cotroceni, mai multe documente, printre care un tratat în domeniul transferului persoanelor cu condamnări privative de libertate. În baza acestuia, ar putea fi adus în ţară şi Omar Hayssam.Tratatele au fost semnate în prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, şi al Siriei, Bashar Al-Assad, care a început miercuri o vizită de două zile în România. Mai mulţi miniştri români, printre care Teodor Baconschi şi Cătălin Predoiu,

 

 

 

 

 

au semnat, miercuri, la Cotroceni, o serie de acorduri cu oficialii sirieni. Printre acestea, un document referitor la transferul persoanelor cu condamnări privative de libertate.

Tratatul resepctiv a fost semnat de către ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu şi ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem.

Omar Hayssam a ajuns a atenţia opiniei publice în 2005, după ce a fost acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor români în Irak. În iunie 2007, el a fost condamnat de magistraţii români la 20 de ani închisoare şi plata de despăgubiri. Şi nu e singurul dosar în care este acuzat. Sirianul a fugit din  România în urmă cu 4 ani.

Omar Hayssam este dat în urmărire internaţională prin Interpol, fiind acuzat de terorism.  Pe 13 iunie 2007, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la 20 de închisoare, plus plata a câte 2 milioane de euro, drept despăgubiri pentru fiecare dintre cei 3 jurnalişti români răpiţi în Irak.

Autorităţile de la Bucureşti au reuşit să-l aresteze pe omul de afaceri sirian, dar acesta a fost eliberat pe motive medicale. S-a făcut apoi nevăzut. Hayssam a fugit din ţară în vara lui 2006. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.