Acasă Uncategorized Bucureşti: Studenţii români din China sărbătoresc Ziua Naţională la restaurantul Budapesta din...

Bucureşti: Studenţii români din China sărbătoresc Ziua Naţională la restaurantul Budapesta din Beijing

DISTRIBUIȚI

96287 – 30112010 –  De la Los Angeles la New York, Paris, Sankt Petersburg sau Beijing, studenţii români se vor simţi mai aproape de casă sărbătorind Ziua Naţională a României la evenimentele organizate de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Activităţile de 1 Decembrie organizate de filialele LSRS de pe trei continente sunt dedicate studenţilor şi absolvenţilor români, la ele sunt aşteptaţi şi studenţi internaţionali, pentru a promova România în rândul acestora. 

LSRS SUA sărbătoreşte 1 Decembrie în mijlocul studenţilor şi absolvenţilor români de la Columbia, NYU, Cornell şi de la alte universităţi din zonă, prin evenimentul „Celebrate Romania!”. Parteneri ai LSRS vor organiza evenimente dedicate Zilei Naţionale şi în Los Angeles, Philadelphia şi Gainesville.

Pe 3 decembrie, LSRS Rusia plănuieşte evenimentul “La mulţi ani, România!”, în cadrul căruia va fi inclusă vizionarea unui film artistic românesc. Totodată, LSRS Rusia sărbătoreşte 1 Decembrie şi alături de Ambasada României de la Moscova.

Comunitatea studenţilor români din China se întâlneşte pe 1 Decembrie la restaurantul Budapesta Sanlitun din Beijing.  Studenţii români din China vor sărbători Ziua Naţională a României cu bucate transilvănene, muzică românească şi nelipsita Horă a Unirii!

LSRS organizează pe 3 decembrie evenimentul „Roumanie – France, 2 siecles d’histoire partagee” pentru a marca Ziua Naţională a României, precum şi împlinirea a 165 de ani de la înfiinţarea Societăţii Studenţilor Români din Paris (SSR).

LSRS Marea Britanie sărbătoreşte 1 Decembrie la Nottingham şi la Manchester, prin două evenimente cu surprize româneşti: bucate tradiţionale, muzică şi dansuri populare, colinde şi filme de prezentare a României. În Manchester, dorul de casă va fi alinat printr-o scurtă prezentare a ţinuturilor autohtone, precum şi o ecranizare a filmului “Amintiri din epoca de aur”, în regia lui Cristian Mungiu.

De 1 Decembrie, studenţi români din Germania se vor reuni la Würzburg pentru a sărbători împreună Ziua Naţională cu bucate alese şi voie bună la evenimentul organizat de Filiala LSRS Germania.

Pe 4 decembrie, LSRS Olanda, împreună cu GRSPSociety Amsterdam şi Romanian Student Association of Erasmus University, organizează „Ziua Studentului Român în Olanda”, care va avea loc la Sediul Ambasadei României la Haga, fiind găzduită de Excelenţa sa, domnul Ambasador Călin Fabian.

LSRS Norvegia organizează pe 2 decembrie, la Oslo, conferinţa „Bjørnstjerne Bjørnson and the Romanians”. Istoricul norvegian, Prof. Jardar Seim, va ţine o prelegere axată pe legătura dintre marele scriitor, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, şi românii. La eveniment vor mai participa Ambasadorul României la Oslo, Cristian Istrate, reprezentanţi ai Ambasadei României din Oslo, români din diaspora, studenţi români din Norvegia, dar şi studenţi norvegieni şi internaţionali. Conferinţa va fi urmată de o seară socială, ”Romanian Culture Night”.

Filiala LSRS Danemarca organizează „1 Decembrie Românesc, ediţia a II-a”, ocazie pentru studenţii români şi pentru oficialităţi de a se delecta cu un scurt număr de balet, preparate tradiţionale româneşti, o expoziţie de fotografie, muzică şi atmosferă românească. Cu aceeaşi ocazie au fost desemnaţi câştigătorii concursului de fotografie „Focus Århus.2010”.

Ziua Naţională este sărbătorită de Filialele LSRS la ambasadele României din patru ţări: Canada, Siria, Turcia şi Belgia. În ultimul caz, reprezentanţii LSRS vor lua cuvântul în numele studenţilor români în cadrul unei conferinţe organizate de Ambasada României la Bruxelles.

„Suntem cu toţii mândri că suntem români, chiar la sute de kilometri depărtare de casă. Prin aceste evenimente, vrem să arătăm lumii întregi că ne iubim ţara, că încercăm să o promovăm într-un mod pozitiv în rândul străinilor şi că suntem cu gândul acasă, oriunde ne-am afla. La mulţi ani, România!” a declarat Cristina Moldovan, director relaţia cu filialele al LSRS. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.