Acasă Uncategorized Campia Turzii: A fost gasita cutia neagra a avionului prabusit luni, la...

Campia Turzii: A fost gasita cutia neagra a avionului prabusit luni, la Cluj

DISTRIBUIȚI

95411- 02112010 – Autorităţile au căutat până târziu în noapte cutia neagră a avionului MIG 21 Lancer, prăbuşit luni, în localitatea clujeană Călăraşi, din apropiere de baza aeriană Câmpia Turzii. Potrivit unor surse militare, citate de Antena 3, aceasta a fost găsită marţi de echipele de militari şi jandarmi care cercetează zona.

Doi piloţi militari au murit în urma acestui incident. Piloţii efectuau un zbor de cercetare meteo. Cei doi au reuşit să-i salveze pe localnici cu preţul vieţii lor. Nu s-au catapultat pentru ca avionul să treacă de casele oamenilor, susţin surse militare.

Accidentul este investigat de o comisie a Ministerului Apărării Naţionale. Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, a fost sesizat Parchetul Militar, iar toate zborurile cu acest tip de avion au fost sistate.

Potrivit surselor citate, pe lângă cutia neagră, care va fi analizată de o comise tehnică a MApN, au mai fost descoperite şi fragmente umane ale celor doi piloţi decedaţi în urma accidentului aviatic.

Avionul căzut este al şaptelea MIG 21 Lancer din dotarea bazei aeriene din judeţul Cluj implicat într-un accident, în ultimii 20 de ani. Aeronavele au fost construite în între anii 1958 – 1985 şi ar trebui scoase din uz până în 2012. www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.