Acasă Uncategorized Constanta: Tribunalul da castig de cauza companiei Rompetrol in disputa cu statul...

Constanta: Tribunalul da castig de cauza companiei Rompetrol in disputa cu statul roman

DISTRIBUIȚI

95726 – 11112010 – Tribunalul Constanţa a dat câştig companiei Rompetrol în procesul cu Ministerul Finanţelor, referitor la majorarea cu 329 de milioane de lei a capitalului social al rafinăriei, decisă la 19 august, susţine Money.ro.

ANAF a instituit, pe 10 septembrie, sechestru asigurator asupra unor terenuri şi instalaţii ale Rompetrol Rafinare, precum şi asupra participaţiilor în filialele sale, pentru a preveni înstrăinarea bunurilor respective, în condiţiile în care compania are de achitat datorii istorice reprezentând obligaţiuni ajunse la maturitate.

Decizia ANAF privind instituirea sechestrului este legată de o emisiune de obligaţiuni convertibile, în valoare de 570 de milioane de euro (740 de milioane de dolari), scadente la 30 septembrie, emise în 2003 statului român în cadrul unei conversii a datoriilor Rompetrol Rafinare.

Astfel, grupul KazMunaiGaz a decis, la finele lunii septembrie, conversia în acţiuni a obligaţiunilor emise de Rompetrol în 2003 şi pe care nu le-a răscumpărat de la stat, care ar urma să redevină acţionar, însă cu un pachet minoritar.

Guvernul a anunţat că va contesta în instanţă decizia Rompetrol.

Potrivit Fiscului, Rompetrol a ales modalitatea de răscumpărare a obligaţiunilor când a efectuat o plată parţială în august, în valoare de 54 de milioane de euro, iar restul titlurilor nu pot fi convertite în acţiuni.

La începutul lunii octombrie, directorul general al KazMunaiGaz, Kairgeldi Kabildin, a declarat că intenţionează să ajungă până la sfârşitul anului la o înţelegere cu statul român în privinţa datoriei Rompetrol Group. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.