Acasă Uncategorized Paris: Senatorul Corlatean cauta sprijin la Paris pentru aderarea Romaniei la Spatiul...

Paris: Senatorul Corlatean cauta sprijin la Paris pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in martie 2011

DISTRIBUIȚI

95972 – 19112010 – Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a avut, joi, la Paris o serie de întâlniri oficiale cu reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi parlamentare franceze.

Senatorul român s-a întâlnit cu Gilles Briatta, secretar general pentru afaceri europene, consilier pentru Europa la cabinetul prim-ministrului, cu Josselin de Rohan, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe şi apărare din Senatul francez, şi cu Denis Badré, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatul Republicii Franceze.

În cadrul discuţiilor a fost exprimată aprecierea pentru Parteneriatul Strategic existent între România şi Franţa şi dorinţa celor două părţi de aprofundare şi consolidare a acestuia.

A fost abordată şi chestiunea aderării României la spaţiul Schengen în martie 2011, obiectiv strategic pentru România şi o contribuţie la consolidarea proiectului european în ansamblu.

Titus Corlăţean a subliniat necesitatea ca decizia finală să aibă la bază evaluările misiunilor Comisiei Europene cu privire la îndeplinirea criteriilor fixate prin „acquis”-ul Schengen. Alte aspecte, de natură politică, invocate în ultima perioadă la Paris, care exced evaluărilor în cadrul mecanismului menţionat, pot fi abordate direct între autorităţile politice guvernamentale ale celor două ţări.

Totodată, preşedintele Comisiei pentru politică externă a informat partenerii francezi cu privire la organizarea unei audieri (marţi, 23 noiembrie, orele 16.00) la nivelul Comisiilor pentru politică externă şi respectiv pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat, a miniştrilor afacerilor externe Teodor Baconschi şi cel al administraţiei şi internelor, Traian Igaş, în legătură cu strategia României pentru aderarea cu succes la spaţiul Schengen în martie 2011.Senatorul român a arătat că personal se aşteaptă ca în final Franţa să acorde sprijinul politic necesar unei decizii pozitive în ceea ce priveşte România, ţară francofonă şi partener strategic în Europa Centrală şi de Est, atât la nivel politic, cât şi economic şi cultural.

Oficialii francezi şi români au căzut de acord asupra necesităţii unui dialog direct şi mai strâns la nivel politic, între autorităţile celor două ţări, şi privilegierea intereselor comune, în plan bilateral (Parteneriatul Strategic) şi în cadrul familiei europene. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.