Acasă Uncategorized Bruxelles: Ruşii vor circula fără vize prin Europa, dar trebuie să arate...

Bruxelles: Ruşii vor circula fără vize prin Europa, dar trebuie să arate că luptă împotriva terorismului, criminalităţii şi corupţiei

DISTRIBUIȚI

96531 – 09122010 – Uniunea Europeana (UE) este dispusa sa anuleze vizele pentru Federatia Rusa in cazul in care aceasta va intensifica lupta cu terorismul, criminalitatea si coruptia, informeaza Kommersant. Acest lucru este mentionat in planul Bruxelles-ului, unde sunt indicate patru directii pe care Rusia trebuie sa le indeplineasca pentru a semna cu UE acordul de anulare a vizelor.

În afara de masurile impotriva criminalitatii si coruptiei, in document este solicitata si securitatea actelor de identitate si propunerea de a trece la pasapoartele biometrice, cat si combaterea migratiei ilegale si colaborarea cu Interpolul.

Sugestiile inantate de UE vor fi completate de Moscova, dupa care partile vor adopta un document comun de compromispentru a trece la eliminarea completa a vizelor.

“Noi intelegem clar doua lucruri: primul – regimul vizelor nu ar trebui sa existe  si al doilea  – trebuie sa fi facut astfel incât sa nu dezechilibram situatia in UE”, a declarat pe seama regimului vizelor, presedintele rus Dmitri Medvedev, citat de Inforusia. – www.promptmedia.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.