Acasă Uncategorized Alba Iulia: Încă 16 milioane de euro pentru reabilitarea Cetăţii Alba Iulia

Alba Iulia: Încă 16 milioane de euro pentru reabilitarea Cetăţii Alba Iulia

DISTRIBUIȚI

96603 – 10122010 – La Alba Iulia a fost semnat încă un contract de finanţare a lucrărilor de restaurare a Cetăţii Medievale.

Suma menită să finanţeze proiectul de reabilitare a laturii de vest a Cetăţii este estimat la o valoare de 16 milioane de euro, iar lucrările sunt programate să înceapă în 2011 şi se vor finaliza în 2013.

Contractual de finanţare a fost semnat de către secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Răzvan Murgeanu, la Traseul Celor Trei Fortificaţii din Alba Iulia şi va finanţa reconstituirea şi restaurarea laturii de vest a Cetăţii Alba Carolina, proiectul finanţat fiind ultimul din cele şapte proiecte realizate prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Obiectivele generale ale investiţiei urmăresc modernizarea infrastructurii cultural-istorice aferente Cetăţii Alba Iulia, protecţia şi conservarea patrimoniului cu potenţial turistic şi, implicit, creşterea economică a Regiunii de Dezvoltare Centru. Prin această finanţare, în latura de vest a Cetăţii vor fi amenajate peste 30 de hectare de parc, 730 de metri pătraţi de piste de biciclete, poduri fixe şi mobile din lemn, dar şi trei poduri din beton armat, destinate circulaţiei autovehiculelor.

Primarul municipiului Alba Iulia, cosemnatarul acestui contract, Mircea Hava, a anunţat că, prin proiectul de reabilitare a acestei laturi a Cetăţii, se vor crea 26 de locuri de muncă noi şi peste 280 de locuri de muncă temporare.

Alături de cele două personalităţi, contractual a fost semnat şi de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, în prezenţa prefectului Ştefan Bardan, a celor doi viceprimari, Paul Voicu şi Ioan Bogăţan

Începând de joi, municipiul Alba Iulia a devenit primul oraş din Regiunea Centru care a contractat toate proiectele incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, care este finanţat prin Programul Operaţional Regional, implementat în regiunea noastră de ADR Centru. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.