Acasă Uncategorized Beijing, China: China cere SUA să atenueze tensiunile din Peninsula coreeană

Beijing, China: China cere SUA să atenueze tensiunile din Peninsula coreeană

DISTRIBUIȚI

96446 – 07122010 – Liderul chinez Hu Jintao i-a cerut lui Barack Obama să ajute la atenuarea tensiunilor din Peninsula coreeană, avertizând că ele ar putea scăpa de sub control. Hu a discutat telefonic cu Obama şi a spus că, dacă nu se va acţiona, “tensiunile ar putea scăpa de sub control, ceea ce nu ar fi în interesul nimănui”. Liderul chinez a cerut “un răspuns calm şi raţional” de la toate părţile din dosar. “Cea mai presantă misiune acum este să ne ocupăm cu calm de situaţie”, a subliniat Hu Jintao, citat de Deutsche Welle.

 

 

 

 

 

 

“China a fost mereu de părere că dialogul este singura cale de rezolvare a dosarului nuclear nord-coreean şi de a asigura o pace durabilă în regiune”, a adăugat el.

Coreea de Sud a lansat luni exerciţii militare cu muniţie de război în apropiere de coasta sa, în condiţiile în care Seulul a avertizat că îşi va înăspri atitudinea faţă de Phenian, pe fondul ostilităţilor recente. Exerciţiile navale au început în 29 de locuri, de-a lungul a trei coaste, aşa cum era programat, a declarat un oficial din Statul Major Interarme sud-coreean. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.