Acasă Uncategorized Brăila: BERD finanţează studiile de fezabilitate pentru podul peste Dunăre de la...

Brăila: BERD finanţează studiile de fezabilitate pentru podul peste Dunăre de la Brăila

DISTRIBUIȚI

96705 – 15122010 – Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va finanţa studiile de fezabilitate şi trafic pentru podul peste Dunăre, care va uni Muntenia şi Dobrogea prin judeţul Brăila, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, citat de Administratie.ro. 

„Suntem în faza în care se refac studiul de fezabilitate şi studiul de trafic pe bani europeni, pe banii BERD, circa 200.000 de euro. În câteva luni, trebuie să fie gata. Avem o scrisoare din care reiese că BERD va finanţa acest proiect. Pentru mine important este ca acest pod să se facă, pentru că realizarea lui ar duce la un trafic mai mare în zonă şi la o dezvoltare locală”, a declarat Stancu.

Potrivit proiectului realizat încă din 2002, costurile lucrărilor de ridicare a podului peste Dunăre au fost estimate la 150 de milioane de euro, iar durata de realizare a investiţiei la 72 de luni. Proiectul prevedea ca podul să aibă patru benzi de circulaţie, separate de o bandă centrală prevăzută cu parapete de siguranţă şi trotuare cu lăţimea de 1,5 metri.

Primele 24 de luni erau alocate organizării şi desfăşurării licitaţiei, iar următoarele 48 de luni execuţiei podului principal, viaductelor de acces la pasaj peste calea ferată, podeţelor peste canale de irigaţie şi desecărilor pentru drumul de racord la oraşul tulcean Măcin. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.