Acasă Uncategorized Bruxelles: Reformele Republicii Moldova, remarcate de oficialii europeni

Bruxelles: Reformele Republicii Moldova, remarcate de oficialii europeni

DISTRIBUIȚI

96675 – 14122010 – Republica Moldova a fost remarcată de către oficialii europeni ca fiind în avangardă ţărilor Parteneriatului Estic care au beneficiat de oportunităţile oferite de parteneriat, fiind apreciat progresul semnificativ la capitolul reforme, comunică Deca-press.

Aprecierile au fost făcute, luni, la Bruxelles, în cadrul celei de-a doua Reuniuni Ministeriale a Parteneriatului Estic cu participarea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membri ale UE şi statelor Parteneriatului Estic.

În cadrul forului, mai mulţi miniştri de externe ai UE au susţinut aspiraţiile statelor din Parteneriatul Estic în vederea îmbunătăţirii mobilităţii şi nemijlocit simplificarea regimului de călătorii pentru studenţi, cercetători şi oamenii de afaceri în spaţiul UE, continuarea procesului de liberalizare a vizelor odată cu implementarea condiţiilor. Miniştrii s-au referit la necesitatea identificării mecanismelor practice pentru consolidarea dimensiunii multilaterale a Parteneriatului Estic prin aprobarea unei liste de proiecte strategice de importanţa regională, precizează ministerul de Externe de la Chişinău.

La reuniune a participat şi o delegaţie din Republica Moldova, care a fost condusă de vicepremierul Iurie Leancă, ministru de Externe. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.