Acasă Uncategorized Bucureşti: 3 decembrie – Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi

Bucureşti: 3 decembrie – Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi

DISTRIBUIȚI

96364 – 03122010 – Ziua de 3 decembrie reprezinta in toata lumea, de aproape doua decenii, Ziua Persoanelor cu Dizabilitati. Cu ocazia acestei zile, Patronatul Medicinei Integrative din Romania transmite un mesaj de sensibilizare cu privire la imbunatatirea situatiei acestor persoane.

            Romania inregistra la 31 decembrie 2009 aproape 700.000 de persoane cu dizabilitati, dintre care 62.000 sunt copii. Pentru sprijinirea acestei categorii, Patronatul Medicinei Integrative are deja in derulare proiectul “Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi POSDRU/84/6.1/S/58636”. Acest proiect vizeaza un grup tinta de 800 de persoane din sfera persoanelor cu dizabilitati in vederea reinsertiei lor sociale.

            Infiintata inca din anul 1992, Ziua Persoanelor cu Dizabilitati are ca scop promovarea intelegerii problemelor legate de dizabilitati si mobilizarea sustinerii demnitatii, drepturilor si bunastarii persoanelor din aceasta categorie.

            “Speram ca in aceasta zi opinia publica sa fie mai atenta la problematica persoanelor cu dizabilitati si sa constientizeze dificultatile prin care trece aceasta categorie de persoane, acordandu-i sprijinul necesar pentru a-si imbunatati conditiile de viata si pentru a reusi reinsertia sociala atat de necesara unei vieti normale”, a declarat, preşedintele Patronatului Medicinei Integrative, Liviu Mandler. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.