Acasă Uncategorized Bucureşti: A fost deschis primul Centru de sprijini pentru persoane de vârsta...

Bucureşti: A fost deschis primul Centru de sprijini pentru persoane de vârsta a treia din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

96481 – 07122010 – Primarul general Sorin Oprescu a deschis marţi primul „Centrul de sprijin pentru persoane de varsta a treia – Din grija pentru bunicii nostri”.

Centrul de sprijin pentru persoanele varstnice a fost infiintat pentru a le oferi batranilor din Capitala posibilitatea de a desfasura activitati social-recreative si pentru a le facilita accesul la informatii juridice, la internet etc.

Deschiderea Centrului a fost marcata printr-o slujba religioasa prin care a fost sfintit spatiul dedicat batranilor, dar si printr-un moment artistic al copiilor defavorizati de la Fundatia Joyo.

‚‚Incercam astfel sa acordam grija noastra parintilor si bunicilor care trec prin nevoile vietii. Sper sa reusim sa-i sprijinim in asa fel incat sa se poata bucura cat mai mult de aceasta perioada, care, de multe ori, ajunge sa fie ingrata din cauza lipsurilor sau a problemelor de sanatate. Ar putea sa le fie mai bine, prin grija noastra, a tuturor. Si noi avem parinti, sau am avut parinti, si noi am avut bunici, stim ce inseamna.  Trebuie sa ne respectam batranii”, a declarat primarul general la deschiderea Centrului.

,‚In fiecare saptamana batranii vor putea participa la ore de gimnastica, vor fi organizate sesiuni de dezbateri pe diferite teme si vor putea beneficia de consiliere juridica. Pana in acest moment peste 70 de persoane au apelat deja la aceste servicii insa, lunar, speram sa putem acorda sprijinul nostru pentru aproximativ 350 de batrani’’, a mentionat directorul DGASMB, Cosmina Simiean.

Tot marţi, primarul general a anuntat ca Primaria Municipiului Bucuresti isi propune deschiderea unor astfel de centre in fiecare sector al Capitalei. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.