Acasă Uncategorized Bucureşti: “Ca sa dai, trebuie sa produci”

Bucureşti: “Ca sa dai, trebuie sa produci”

DISTRIBUIȚI

96655 – 14122010 – Guvernul nu are cum sa majoreze salariile si pensiile romanilor pentru ca “tara nu produce”, sustine ministrul Muncii, Ioan Botiş. “Ca sa dai, trebuie sa produci. Toti spun: dati-ne, dati-ne mai mult la salarii, mai mult la pensii. De unde? Daca tara aceasta nu produce. Avem 37,6% din venituri pe pensii, 11% ducem la salariile din sectorul public. Avem deficit in somaj. Ajungem pe asistenta sociala la 13 – 14%. Din totalul veniturilor, 62% – 63% ii duci spre consumul acesta direct.

 

 

 

 

 

 Nu poti sa sustii cu aceasta economie, care are venituri 32%”, a declarat Botis, luni seara, la TVR.

Potrivit acestuia, singura sansa ca economia Romaniei sa cresca este reformarea pietii muncii, care in acest moment are la baza “un mecanism invechit”.

“Eu cred ca sistemul trebuie reformat. Nu avem alta sansa. Daca noi nu ne integram la o anumita competitivitate la nivelul Europei sau global, in timp, o sa constatam ca economia noastra nu mai produce. Ca aceasta tara nu mai este interesanta pentru investitori. Pentru a crea bogatie, trebuie sa aduci bani, sa investesti si sa produci”, a declarat Botis. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.