Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputaţii au salvat-o pe Ridzi de urmărirea penală

Bucureşti: Deputaţii au salvat-o pe Ridzi de urmărirea penală

DISTRIBUIȚI

96690 – 15122010 –Camera Deputatilor a respins cererile DNA de perchezitie si extinderea a urmaririi penale in cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi, acuzata de coruptie la nivel inalt. 110 deputati au votat impotriva cererii de perchezitie si 109 impotriva extinderii urmarii penale. Liderul de grup al PDL, Mircea Toader a declarat ca le-a indicat colegilor de partid sa voteze in favoarea cererilor DNA. Dosarul Ridzi a fost blocat in Comisia Juridica condusa de Daniel Buda PDL timp de 10 luni.

 

 

 

 

 

 

Astfel, Camera Deputaţilor a respins, cu 109 voturi „pentru” şi 110 „împotrivă” cererea Parchetului de încuviinţare a percheziţiei informatice, şi cu 99 voturi „pentru” şi 109 „împotrivă”, extinderea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului.

Ridzi a declarat că situaţiile prezentate de procurori în dosarele sale sunt „profund nereale, conţin inadvertenţe evidente” şi le-a cerut deputaţilor să nu cedeze impulsului de a face din ea „exemplul necesar demonstrării voinţei de luptă împotriva marii corupţii”.

„Sunt pentru a doua oară în faţa dvs., pe fondul unor solicitări ale procurorilor DNA, şi vă recunosc, rolul meu e cu mult mai dificil astăzi, decât prima dată. Dacă în iulie 2009, eu însămi v-am cerut să încuviinţaţi cererea de începere a urmăririi penale faţă de mine, în controversatul dosar legat de evenimentele de la 2 mai, de această dată, pe fondul unor derapaje evidente ale activităţii de urmărire penală, vă solicit să ţineţi cont de votul comisiei juridice de respingere a cererilor ministerului public”, s-a adresat deputatul PDL plenului.

Monica Iacob Ridzi a afirmat că votul asupra avizelor DNA trebuie să se bazeze exclusiv pe actele dosarului, pe necesitatea şi oportunitatea desfăşurării unei anchete corecte, „nonşicanatorii la adresa unui fost minstru” şi că ar trebui să primeze exclusiv raţiunile de ordin juridic.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel, marţi, către parlamentarii PDL, dar şi pentru cei aparţinând arcului Puterii, ca votul în cazul Ridzi să fie „în favoarea justiţiei”.

În iunie 2009, fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost acuzată că ar fi cheltuit, fără licitaţii, peste 600.000 de euro pentru organizarea Zilei Tineretului în mai multe judeţe din ţară. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.