Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputatul Pocora: “Codul Social – o nouă minciună marca PD-L”

Bucureşti: Deputatul Pocora: “Codul Social – o nouă minciună marca PD-L”

DISTRIBUIȚI

96695 – 15122010 –  Deputatul PNL Cristina Ancuţa Pocora îi cere ministrului Ion Nelu Botiş demisia din fruntea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. “Ministrul Ioan Nelu Botiş a minţit când a afirmat că una din priorităţile mandatului său este elaborarea Codului social, prin reformarea sistemului. Îşi bate joc de categoriile vulnerabile, cărora le-a promis un cadru legal eficient, reformat, o nouă filosofie de acordare a drepturilor acestora. În schimb, n-a făcut decât să taie drastic din drepturile

 

 

 

 

 

 

 şi indemnizaţiile persoanelor defavorizate”, a declarat Cristina Ancuţa Pocora.

             “Minciuna, dezinformarea, urmărirea interesului personal şi de grup în detrimentul interesului naţional, împotriva demnităţii umane, anti-românismul a devenit politică de stat, impusă, după bunul plac, de partidul lui Băsescu, susţinut de UDMR şi UNPR”, a declarat Cristina Ancuţa Pocora.

            Deputatul liberal aminteşte că ministrul Botiş a declarat, în luna octombrie, atât în Parlament cât şi în intervenţiile publice că “priorităţile sunt Legea salarizării unitare, Legea pensiilor, care e în Parlament, şi  Codul de asistenţă socială. Şi, în general, reforma socială pe care am pornit-o trebuie dusă până la capăt. Al treilea lucru pe care vreau să-l finalizez este Codul de asistenţă socială şi suntem în măsură ca în cel mult două săptămâni să îl prezentăm finalizat şi să-l transmitem partenerilor sociali spre studiu. Avem un nou tip de abordare pe Codul social, o abordare care se duce spre zona de venituri şi mijloace astfel încât să reuşim să asigurăm un plan de minimă existenţă familiei şi să nu ne adresăm exclusiv unei persoane din familie, ci să abordăm o întreagă filosofie socială în legătură directă cu familia. Să tratăm familia, nu persoana”.

            “Că au trecut mai mult de două săptămâni, nu mai e cazul să menţionez. În plus, ministrul Botiş a rezolvat problemele, cu o serie de acte normative care ar fi trebuit incluse în Codul social, aşa cum a promis. A tratat familia în sensul că a tăiat toate drepturile şi indemnizaţiile categoriilor cele mai vulnerabile. Este vorba de proiectul de lege în procedură de urgenţă privind modificarea legii venitului minim garantat, de ordonanţa de urgenţă privind indemnizaţia de creştere a copilului, de ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea legii privind protecţia şi promovarea derepturilor persoanelor cu handicap, de proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei. Nici vorbă de reformă a sistemului, nici vorbă de o întreagă filosofie socială, nici vorbă de Codul social. Ministrul Botiş s-a asigurat că toate aceste tăieri dure vor fi incluse în Bugetul de Stat pe 2011, fără a-şi mai respecta promisiunile făcute la învestitură”, a completat Cristina Ancuţa Pocora.

           

Deputatul PNL consideră că este nevoie de un Cod social care să vină cu o filosofie minimă prin care categoriile cu adevărat vulnerabile să fie protejate de stat, statul să încurajeze munca, să susţină familia şi pe români prin crearea de servicii alternative (creşe, grădiniţe, cămine pentru bătrâni, centre de tratament şi de reabilitare pentru persoanele cu handicap sau boli cronice etc). “Guvernanţii de astăzi n-au ştiut decât să taie de la săraci, de la persoanele vulnerabile pentru a face economie la bugetul de stat. Toate promisiunile de bine, de reformă reală n-au fost decât discursuri de aburit românii », a subliniat Cristina Ancuţa Pocora.

            Deputatul liberal spune că demisia ar fi singura cale rezonabilă pentru ministrul Ioan Nelu Botiş, din cauză că nu şi-a ţinut promisiunile faţă de categoriile cele mai vulnerabile din România, care aşteptau o rezolvare a situaţiei lor, nu un program de exterminare. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.