Acasă Uncategorized Bucureşti: Măsurile guvernamentale au efecte nefaste asupra românilor ,,de la leagăn până...

Bucureşti: Măsurile guvernamentale au efecte nefaste asupra românilor ,,de la leagăn până la mormânt”

DISTRIBUIȚI

96660 – 14122010 – Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că actualele măsuri guvernamentale vor avea consecinţe nefaste asupra vieţii românilor ,,de la leagăn până la mormânt”. Doctorul-deputat afirmă că noile măsuri de ,,protecţie socială” înseamnă doar restrângerea drepturilor cetăţenilor în absenţa unor soluţii viabile de creştere economică.,,De la leagăn până la mormânt. Aceasta a fost expresia utilizată de cabinetul laburist al lui Clement Atlee pentru a populariza noile măsuri de protecţie socială

 

 

 

 

introduse în Marea Britanie după cel de-al doilea război mondial.

Guvernul Boc pare să fi preluat acest slogan, dar nu în scopul în care a fost folosit iniţial, ci pentru a descrie categoriile sociale care au obligaţii financiare faţă de statul român.

Nou născuţi, pensionari, veterani, aveţi grijă: nu există scăpare în faţa mâinii lungi a fiscului! Nimeni nu va scăpa de plata contribuţiilor către statul român! Desigur, cu excepţia evazioniştilor şi a celor care muncesc la negru, pe care oricum nu îi deranjează nimeni de ani de zile. În fond, domnii miniştri Ialomiţianu şi Botiş sunt mult prea ocupaţi să mimeze lupta cu criza economică pentru a mai avea timp şi pentru aşa ceva.

Noile măsuri pe care Guvernul Boc doreşte să le introduca vor permite proaspeţilor părinţi să aleagă fie diminuarea cu un an a perioadei de concediu maternal, fie diminuarea drastică a indemnizaţiei primite.

            Aparent, diminuarea este singura măsură pe care actualul cabinet este în stare să o pună în practică, fie că este vorba despre salarii, indemnizaţii sau drepturi cetăţeneşti.

Privirea vulturească a premierului nu i-a ocolit nici pe îmbuibaţii cu pensii peste 740 de lei, care vor fi nevoiţi să plătească din ianuarie contribuţii la bugetul CNAS. Nu este foarte clar de ce servicii vor beneficia aceşti asiguraţi, întrucât ministrul Cseke vorbeşte doar despre diminuarea bugetului sănătăţii cu 38 de procente şi despre coplată. Probabil vor fi plimbaţi cu elicopterele armatei între cele trei sau patru spitale din ţară netransformate în creşe sau azile de bătrâni, conform gândirii luminate a întâiului strateg sanitar al ţării.

După ce prin propunerile incluse în proiectul noului cod al muncii premierul pare să dorească revenirea la valorile de bază ale poporului român şi reintroducerea iobăgiei, aştept cu interes apariţia altor două instituţii tradiţionale: închisoarea datornicilor şi munca forţată la autostrăzile patriei, dacă tot nu se mai vorbeşte de canale. Măcar aşa domnii şi doamnele miniştri vor mai avea câte o panglică de tăiat.

În încheiere, doresc să îi semnalez un fapt extrem de grav domnului prim-ministru: ştiaţi că în România există un venit pentru care nu se plăteşte impozit şi nici contribuţii sociale? Da, aţi ghicit. Este vorba de alocaţia pentru copii”, a declarat Tudor Ciuhodaru. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.