Acasă Uncategorized Bucureşti: Guvernul cere continuare procedurii de angajare a răspunderii. Opoziţia refuză

Bucureşti: Guvernul cere continuare procedurii de angajare a răspunderii. Opoziţia refuză

DISTRIBUIȚI

96659 – 14122010 – Guvernul susţine introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a punctului privind prezentarea moţiunii de cenzură în cazul Legii educaţiei şi continuarea calendarului de angajare a răspunderii, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, în plenul Legislativului. Premierul a menţionat că se bazează pe decizia Curţii Constituţionale care permite derularea acestei proceduri.Înainte de vot, reprezentanții puterii și ai Opozitiei s-au certat pe procedura de urmat în privința Legii Educației.

 

 

 

 

Astfel, PD-L a cerut introducerea pe ordinea de zi a unei propuneri de continuare a procedurii pe Legea Educației.

Opoziția a susținut că nu se poate introduce pe ordinea de zi o chestiune neconstituțională și că o asemenea decizie va fi nulă de drept. Continuarea procedurii privind Legea Educației a fost susținută și de premierul Emil Boc, și de președintele UDMR și vicepremier, Marko Bela, în ciuda contestărilor liderilor Opoziției. PSD și PC au anunțat că părăsesc sala de ședință.

„Textul constituţional trebuie respectat fie că ne place sau nu. Decizia Curţii Constituţionale nu lasă nicio urmă de îndoială”, a spus Boc.

Preşedintele deputaţilor PDL, Mircea Toader, a cerut, la aceeaşi întrunire, ca pe ordinea de zi să fie introdus un punct nou, respectiv continuarea procedurii privind Legea educaţiei, el menţionând că face această propunere având în vedere faptul că a fost depusă o moţiune de cenzură.

Emil Boc a declarat anterior, la Parlament, că este momentul ca parlamentarii să discute şi despre continuarea procedurilor inclusiv în cazul Legii educaţiei, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, spunând că nu există niciun motiv ca documentul să nu intre în plenul Legislativului.

Premierul Emil Boc a anunţat, în urmă cu două săptămâni că Guvernul va continua procedura angajării răspunderii pe Legea educaţiei, Parlamentul fiind obligat să stabilească data moţiunii de cenzură, iar pentru Mircea Geoană se va solicita oficial înlocuirea de la conducerea Senatului dacă mai boicotează procedura.

CC a admis, pe 24 noiembrie, sesizarea Guvernului cu privire la asumarea răspunderii le Legea Educaţiei. CC a admis sesizarea pe tema legii educaţiei, în sensul în care a constatat existenţa unui conflict între Parlament şi Executiv, ca urmare a refuzului parlamentarilor de a dezbate moţiunea de cenzură înaintată după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe această lege. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.