Acasă Uncategorized Cernăuţi, Ucraina: Festival de folclor romanesc în Ucraina

Cernăuţi, Ucraina: Festival de folclor romanesc în Ucraina

DISTRIBUIȚI

96388 – 03122010 – În perioada 3 – 5 decembrie 2010 se desfăşoară, la Cernăuţi, Ucraina, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor Românesc „Să-mi cânţi, cobzar”, organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii tradiţionale. Institutul Cultural Român susţine, cu ocazia festivalului, un program cultural divers, care cuprinde atât recitaluri folclorice cât şi o serie de evenimente conexe, transmite Romanian Global News.

Astfel, pe 3 decembrie, de la orele 20.00, la Club Hard Rock din Cernăuţi  va avea loc un concert susţinut de trupa Alternosfera din Chişinău (în deschidere trupa Dubas din Tiraspol), iar pe 4 decembrie, de la orele 15.00 la Biblioteca Centrului Regional pentru Educaţie Estetică „Tineretul Bucovinei” va fi proiectat filmul Nuntă în Basarabia. La eveniment vor fi prezenţi regizorul şi scenaristul filmului, Nap Toader şi actorul Constantin Take Florescu. Filmul a fost distins cu Premiul Special al Juriului la Black Nights Film Festival de la Tallin, Estonia, în decembrie 2009 (pelicula, o producţie Mediana Communication – România, este coprodusă de OWH TV Studio din Republica Moldova, are în distribuţie actori basarabeni, iar filmările au avut loc în Chişinău).  Pe 4 decembrie 2010, de la orele 20.00, în localitatea localitatea Boian va avea loc un concert susţinut de Florin Vasilică şi ansamblul Teleormanul şi ansamblul Dor basarabean din Ismail. Programul include reprezentaţii de muzică şi dans popular, artişti români din România şi din Ucraina performând astfel pe aceeaşi scenă. Cele două ansambluri vor concerta şi la Cernăuţi, pe  5 decembrie, începând cu orele 13.00.

La manifestări vor participa şi 60 de tineri basarabeni, membri ai Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.

Evenimentul prilejuieşte prezenţa pe aceeaşi scenă a artiştilor români din Cernăuţi (Raionul Herţa), Ismail (Regiunea Odesa), Chişinău şi Tiraspol (Republica Moldova), dar şi din România. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.