Acasă Uncategorized Botoşani: Judecătorii analizează, vineri, cererea de eliberare a lui Severin Tcaciuc din...

Botoşani: Judecătorii analizează, vineri, cererea de eliberare a lui Severin Tcaciuc din penitenciar

DISTRIBUIȚI

97192 – 06012011 – Judecatoria Botosani va judeca, vineri, cererea de liberare conditionata formulata de omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, dupa ce conducerea Penintenciarului Botosani a aprobat, miercuri, eliberarea conditionata a acestuia.

In urma cu opt ani, in luna februarie a anului 2003, afaceristul sucevean a reusit sa fuga din tara, beneficiind de un concurs de imprejurari favorabil, care nici pana acum nu a fost clarificat. Abia in august 2009, el a fost extradat din Austria si incarcerat in Penitenciarul Botosani, in conditii care, paradoxal, i-au fost din nou favorabile, scrie Obiectiv de Suceava. In sensul ca, desi cea mai mare pedeapsa pe care o avea de ispasit era de trei ani si sase luni, extradarea lui s-a facut pentru o pedeapsa mai mica, de doi ani si sase luni, ajunsa acum, dupa contopiri cu alte condamnari „la maturitate”, in sensul ca perioada totala petrecuta de afaceristul sucevean in arest si in penitenciar a depasit doua treimi din cuantumul total al pedepsei cumulate.

Nu se stie inca ce se va intampla cu pedeapsa de trei ani si jumatate, lasata cumva in afara discutiei, dupa ce doua instante de la Botosani si Miercurea Ciuc au dispus doar contopiri ale pedepselor mai mici, luate in calcul in cadrul mandatului de extradare european emis de autoritatile austriece. 

Pana cand aceste aspecte se vor clarifica este cert faptul ca in data de 30 decembrie 2010 a fost transmis catre Penitenciar pe numele lui Severin Tcaciuc un mandat pentru executarea unei pedepse de doi ani si sase luni de inchisoare. Din aceasta pedeapsa s-a executat deja fractia necesara – doua treimi, necesara pentru aprobarea solicitarii de liberare conditionata. Comisia a luat ieri act de indeplinirea conditiilor privind punerea in libertate si vineri va fi analizata in instanta indeplinirea conditiilor de liberare conditionata.  Dupa alte trei zile lucratoare, termen in care ar urma sa se judece un eventual recurs, daca acesta va fi solutionat favorabil detinutului, cel mai tarziu miercuri, pe data de 12 ianuarie 2011, Severin ar fi pus in libertate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.