Acasă Uncategorized Bucureşti: Banca Mondială analizeză pe 20 ianuarie al doilea împrumut pentru dezvoltare...

Bucureşti: Banca Mondială analizeză pe 20 ianuarie al doilea împrumut pentru dezvoltare destinat României

DISTRIBUIȚI

97381 – 12012011Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a avut o întrevedere, miercuri, cu o delegaţie condusă de Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală. La întâlnire au participat secretarii de stat din MFP, preşedintele ANAF şi experţi din cadrul ministerului.

S-au discutat modalitatile de reflectare a concluziilor vizitei avute in România in procesul de revizuire a Strategiei de parteneriat de tara cu Banca Mondiala, precum si care va fi rolul MFP în prioritizarea investiţiilor publice în perioada următoare. Totodată, au fost analizate modalităţile de implementare a recomandărilor Băncii Mondiale în privinţa restructurării MFP şi ANAF, rezultate in urma analizei funcţionale in domeniul finanţelor publice.

Având in vedere îndeplinirea angajamentelor asumate, cel de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare (DPL2) in valoare de 300 milioane de euro va fi analizat de Consiliul directorilor BM pe 20 ianuarie 2010, urmând ca tragerea sa fie efectuată ulterior, după îndeplinirea formalitatilor prevăzute de legislaţia romana si de procedurile Băncii.

În cadrul discuţiilor de miercuri, autorităţile romane si reprezentanţii BM au agreat ca toate proiectele de reformă a instituţiilor publice să se realizeze cu prioritate prin accesarea de fonduri europene. De asemenea, reprezentanţii BM şi-au manifestat disponibilitatea de a asigura asistenţă tehnică în vederea implementării recomandărilor rezultate din analiza funcţionala.

În cadrul pachetului de asistenţă financiară agreat cu instituţiile internaţionale, Banca Mondială oferă sprijin sub forma a trei împrumuturi pentru politici de dezvoltare (DPL) în valoare totală de un miliard de euro. Primul DPL în valoare de 300 milioane de euro a fost aprobat şi semnat în septembrie 2009, fiind tras pe 21 octombrie 2009. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.