Acasă Uncategorized Bucureşti: Cadru unitar pentru intervenţia autorităţilor în cazul violenţei şi abuzurilor asupra...

Bucureşti: Cadru unitar pentru intervenţia autorităţilor în cazul violenţei şi abuzurilor asupra copilului

DISTRIBUIȚI

97610 – 20012011- Guvernul a aprobat, miercuri,  metodologia privind prevenirea şi intervenţia în situaţiile de violenţă asupra copilului, violenţă în familie şi intervenţie în situaţia copiilor exploataţi, copii victime ale traficului de persoane, precum şi copii români migranţi, victime ale altor forme de violenţă pe teritoriul altor state, a anunţat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş.    „Am creat cadrul unitar de abordare a problemelor în familie, în special a violenţei în familie şi abordării cazuisticii copilului într-o familie. Cel mai important lucru este că la nivel naţional se  va acţiona după aceleaşi proceduri de lucru”, a afirmat ministrul Ioan Botiş.

          Ministrul Muncii a adăugat că echipele multidisciplinare şi interinstituţionale vor avea metodologii de intervenţie comune, stabilite la nivel naţional. 

Actul normativ include reglementări referitoare la metodologia cadru privind prevenirea şi intervenţia în echipă multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului şi violenţă în familie şi la metodologia de intervenţie multidisciplinară şi interinstituţională privind copiii exploataţi şi aflaţi în situaţii de risc de exploatare prin muncă, copii victime ale traficului de persoane, precum şi copii români migranţi, victime ale altor forme de violenţă pe teritoriul altor state.

Documentul stabileşte cadrul metodologic comun pentru autorităţile responsabile cu protecţia copilului şi a familiei împotriva violenţei, pentru instituţiile şi  structurile cu responsabilităţi în prevenirea şi combaterea exploatării copiilor prin muncă şi a traficului de copii, pentru furnizorii de servicii din acest domeniu şi profesioniştii care lucrează direct direct cu copiii, familiile acestora şi presupuşii făptuitori/agresori.

De asemenea, cele două metodologii stabilesc managementul de caz în situaţiile de violenţă asupra copilului şi violenţă în familie, managementul de caz pentru copiii exploataţi prin muncă şi pentru copiii victime ale traficului şi copiii români migranţi victime ale altor forme de violenţă pe teritoriul altor state, precum şi managementul de caz al copiilor la risc de exploatare prin muncă, exploatare sexuală şi trafic de copii.

Alte prevederi se referă la managementul informaţiei, la prevenirea situaţiilor de violenţă asupra copilului şi violenţă în familie, precum şi la cauzele şi consecinţele exploatării copiilor prin muncă, exploatării sexuale sau a traficului de copii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.