Acasă Uncategorized Bucureşti: Finanţări de la UE pentru proiecte din domeniul energiei

Bucureşti: Finanţări de la UE pentru proiecte din domeniul energiei

DISTRIBUIȚI

97800 – 26012011- Agentia Europeana de Competitivitate a lansat un apelul catre toti cei interesati sa depune proiecte in domeniul energiei pentru care sunt disponibile finanţări de peste 67 milioane de euro, anunţă Ministerul Economiei.

Proiectele realizate vor primi  finantare comunitara si se vor axa pe activitati „in domeniul eficientei energetice si a utilizarii rationale” a resurselor, pe „surse noi si regenerabile de energie si sprijinirea divesificarii energetice” precum si pentru „promovarea eficientei energetice si utilizarea surselor noi si regenerabile de energie in transport”.

In majoritatea cazurilor finantarea europeana poate acoperi „pana la 75% din costurile eligibile ale proiectelor”, precizează reprezentantii Ministerului Economiei, in timp ce la proiectele pentru „Instruirea si calificarea fortei de munca in domeniul eficientei energetice si a surselor regenerabile de energie in cladiri”  finantarea poate ajunge pana la 90 la suta.

Data limita de depunere a proiectelor este  12 mai 2011, pentru majoritatea initiativelor, iar pentru cele cu finantare de 90 la suta termenul este 15 iunie.

„Aplicatiile trebuie sa fie depuse de consortii formate din cel putin trei organizatii din cel putin trei tari eligibile (UE 27, Norvegia, Islansa, Liechtenstein, Croatia, cu exceptia initiativei „Instruirea si calificarea fortei de munca in domeniul eficienţei energetice si a surselor regenerabile de energie in cladiri”,  pentru care aplicatiile trebuie depuse de consortii formate din organizatii legal stabilite in aceeasi tara  si a initiativei integrate privind Mobilizarea investitiilor la nivel local, pentru care aplicatiile trebuie depuse de una sau mai multe autoritati publice locale sau regionale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Dosarele se depun in limba engleza utilizand sistemul on-line. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.