Acasă Uncategorized Senatorul Corlăţean cere APCE să şusţină noul guvern de la Chişinău

Senatorul Corlăţean cere APCE să şusţină noul guvern de la Chişinău

DISTRIBUIȚI

97799 – 26012011- Senator Titus Corlăţean, membru al Delegaţiei parlamentare române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a luat cuvântul în cadrul primei părţi a Sesiunii plenare a APCE, la dezbaterea privind Raportul de activitate al Consiliului Europei, la punctul referitor la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din 28 noiembrie 2010.

Titus Corlăţean a participat în calitate de observator din partea APCE la aceste alegeri.

În intervenţia sa, senatorul român a salutat progresele substanţiale în organizarea şi desfăşurarea procesului electoral, în raport cu alegerile organizate de fostul guvern comunist, la 5 aprilie 2009, gradul ridicat de transparenţă, accesul neîngrădit al tuturor candidaţilor la mass-media, precum şi implicarea cetăţenilor, în special a tinerilor, în procesul electoral.

De asemenea, Corlăţean a subliniat că noul guvern de la Chişinău este democratic, profund ataşat valorilor europene, iar progresele semnificative înregistrate recent în materie de standarde democratice şi legislaţie electorală trebuie sprijinite de Consiliul Europei în continuare, în vederea consolidării fundamentului legislativ şi instituţional democratic al statului moldovean. 

Senatorul român şi-a exprimat convingerea că APCE va susţine noul guvern de la Chişinău în continuarea eforturilor de democratizare a societăţii moldoveneşti, menite să îndeplinească obiectivul prioritar al autorităţilor de la Chişinău, aderarea la Uniunea Europeană. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.