Acasă Uncategorized Bucureşti: Investitorii străini cer reducerea urgentă a TVA

Bucureşti: Investitorii străini cer reducerea urgentă a TVA

DISTRIBUIȚI

97700 – 24012011- Reprezentantii investitorilor straini si consultantii fiscali din Romania cer Guvernului sa reduca taxa pe valoarea adaugata inapoi la 19%, ca o conditie a iesirii din recesiune. Socul TVA a dat peste cap activitatea firmelor si va frana economia si in 2011, este concluzia expertilor citati de DailyBusiness.ro. „Statul a incasat prea putini bani din TVA, ca sa isi permita sa mentina aceasta taxa la 24% si in 2011”, afirma Niculae Done, reprezentantul Consiliului Investitorilor Straini, organizatie ce reuneste cele mai puternice firme din Romania, de la Petrom, BCR, BRD, E-ON, la Arcelor Mittal, Nestle Vodafone sauOrange.

In aceeasi ordine de idei, Daniel Chitoiu, presedintele Camerei Consultantilor Fiscali, a explicat, vineri, in cadrul seminarului Romania-Austria pe teme de fiscalitate, de ce este nevoie de reducerea TVA.

„In conditiile in care economia romaneasca inseamna mai mult consum decat productie, aceasta taxa nu a facut altceva decat sa inhibe consumul. A crescut preturile, multe firme s-au dus in economia gri, blocajul financiar s-a accentuat, iar statul, desi a incasat mai multi bani, a contribuit, practic, la adancirea problemelor generate de criza”, a explicat Chitoiu.

Pe de alta parte, in opinia lui Niculae Done, reprezentant al Consiliul Investitorilor Straini (CIS), „cresterea cotei TVA peste noapte la 24% a avut implicatii semnificative negative in cashflow-ul companiilor si in buzunarele oamenilor”.

La randul sau, Rudolf Lukavasky, consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, a declarat ca „majorarea peste noapte a TVA a fost un adevarat soc, care a dat peste cap planurile de afaceri ale firmelor”.

In acelasi timp, Shachar Shaine, fostul presedintele al producatorului de bere Tuborg, a caracterizat masura ca o „pedeapsa pe care au primit-o romanii”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.