Acasă Uncategorized Bucureşti: Picturile din tezaurul BNR pe mărci poştale

Bucureşti: Picturile din tezaurul BNR pe mărci poştale

DISTRIBUIȚI

97845 – 27012011- O nouă emisiune de mărci poştale a începutului de an dezvăluie pasionaţilor de filatelie şi nu numai, o tematică atractivă la nivel mondial – arta.Păstrătoare a unei importante părţi din tezaurul României, Banca Naţională a României deţine şi capodopere ale picturii româneşti.

Emisiunea filatelică pe care Romfilatelia o introduce în circulaţie, „Reproduceri de artă – Picturi ce aparţin tezaurului Băncii Naţionale a României”, ilustrează pe cele patru mărci poştale picturi aparţinând lui Nicolae Grigorescu, Eugeniu Voinescu şi George Demetrescu Mirea, expuse în Sala de Consiliu a Băncii.

Timbrul cu valoarea nominală de 3 lei ilustrează pictura Rodica, aparţinând maestrului Nicolae Grigorescu; timbrul cu valoarea nominală de 2,10 lei dezvăluie compoziţia Marină, realizată de Eugeniu Voinescu, iar pe mărcile poştale cu valorile nominale de 1,40 lei şi 7,60 lei, sunt ilustrate compoziţiile alegorice Mercur şi Prometeu, aparţinând lui George Demetrescu Mirea.

Un produs aferent acestei emisiuni de mărci poştale este mapa filatelică realizată  într-un tiraj limitat de 500 exemplare, echipată cu blocul emisiunii numerotat cu roşu de la 001 la 500 şi un set de plicuri „prima zi” a emisiunii, având suplimentar aplicată în clar cu folio aur ştampila „prima zi”.

Începând cu 28 ianuarie 2011, emisiunea de mărci poştale „Reproduceri de artă – Picturi ce aparţin tezaurului Băncii Naţionale a României”, va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.