Acasă Uncategorized Bucureşti: Se modifică formularul fiscal „Decont special pe TVA”

Bucureşti: Se modifică formularul fiscal „Decont special pe TVA”

DISTRIBUIȚI

97299 – 10012011 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat proiectul de ordin privind  modificarea şi completarea anexei nr.2 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.75/2010 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (301) „Decont special de taxă pe valoarea adăugată”

Prin dispoziţiile art. I pct. 81 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.117/ 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/ 2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar – fiscale, au fost aduse completări  prevederilor art. 1563 alin. (2) din Codul fiscal, cu intrare în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2011.

Astfel, s-a prevăzut ca persoanele care sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 1531 din Codul fiscal şi care au obligaţia plăţii taxei pentru achiziţiile intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 1251 alin.(3) din Codul fiscal, trebuie să depună decontul special de taxă pentru respectivele achiziţii intracomunitare înainte de înmatricularea mijloacelor de transport în România, dar nu mai târziu de data de 25 a lunii următoare celei în care ia naştere exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare.

Prin urmare, se impune modificarea  şi completarea Anexei nr. 2 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 75/2010 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (301) „Decont special de taxă pe valoarea adăugată„. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.