Acasă Uncategorized Bucureşti: Vanghelie pune din nou de un puci în PSD

Bucureşti: Vanghelie pune din nou de un puci în PSD

DISTRIBUIȚI

97123 – 05012011 – În timp ce la Bucureşti, greii din toate taberele din PSD îi pregătesc debarcarea din fotoliul de şef al PSD, Victor Ponta se bronzează fără griji în Dubai, scrie cotidianul.ro. Lipsa de performanţă şi mişcările abulice şi neconvingătoare ale PSD de când e condus de Victor Ponta, precum şi  câteva declaraţii nefericite ale acestuia făcute în ultimele două săptămâni ale lui decembrie 2010 au determinat formarea unei alianţe a unor importante căpetenii pesediste (o alianţă greu de imaginat, în alte condiţii) din toate facţiunile partidului,

 

 

 

alianţă care are ca unic scop înlăturarea de urgenţă a “micului Titulescu” din funcţia de preşedinte al social-democraților.

Înainte de Crăciun, aflat într-o vizită la PSD Bacău, Ponta a făcut o declaraţie care le-a căzut foarte greu lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Marian Vanghelie, primii doi fiind până mai ieri-alaltăieri, susţinători de bază ai actualului preşedinte. Victor Ponta şi-a vărsat oful la Bacău legat de motivul din pricina căruia oamenii nu se mai înscriu în PSD. El a uitat probabil pentru o clipă că nu mai este liderul rebel al tineretului pesedist şi s-a trezit spunând că partidul nu mai atrage membrii întrucât lumea fuge de asocierea cu Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Marian Vanghelie.

Această ultimă declaraţie neinspirată a lui Ponta a fost scânteia care a aprins focul puciului în PSD. Marian Vanghelie, un lider cu greutate, stăpân peste 28% din voturile filialelor din ţară şi adversar declarat al lui Ponta, a uitat toate conflictele pe care le-a avut în trecut cu Ion Iliescu, patriarhul PSD, şi cu Adrian Năstase – părintele politic al actualului preşedinte al partidului, şi le-a solicitat acestora o întrevedere care a avut loc în ultimele zile ale anului. Cei trei lideri cu greutate ai partidului şi-au dat mâna şi au hotărât că Victor Ponta trebuie înlocuit cât mai repede din funcţia de preşedinte, nu neapărat pentru cuvintele ofensatoare spuse de acesta despre ei la Bacău, ci pentru că PSD condus de fanul lui Che Guevara se duce nu în sus în sondaje, aşa cum e de aşteptat, şi spre preluarea puterii, ci în jos, direct în opoziţie pentru cel puţin încă o legislatură. Pentru a-l înlătura pe imberbul preşedinte al partidului, cei trei grei ai PSD sunt dispuşi să se alieze chiar şi cu Mircea Geoană, un personaj până mai ieri terfelit de Adrian Năstase şi de Ion Iliescu, cei care de-altfel au şi pus umărul decisiv, în februarie 2010, la înlocuirea sa cu Ponta.

În plus, Năstase, Iliescu, Vanghelie dar şi mulţi alţi oameni importanţi din PSD îl suspectează (în baza unor antecedente din 2008 și 2009) pe Ponta de legături strânse, pe sub masă, cu Traian Băsescu şi cu PDL. Sunt de notorietate declaraţiile multor oameni importanţi din PSD care susţin că numai în luna decembrie, Victor Ponta şi, în mod special, socrul său, Ilie Sârbu, artizanul monstruoasei coaliţii din 2009, PSD – PDL, s-au întâlnit cel puţin de două ori cu Traian Băsescu, o dată în 12 decembrie la reşedinţa din Predeal a preşedintelui statului, şi a doua oară chiar acum trei zile, tot la vila prezidenţială de la munte.

Surse din BPN al PSD au declarat că Ilie Sârbu a fost în vizită la Băsescu, la Predeal, unde ar fi discutat strategii politice pentru 2011, legate de un sprijin discret al PSD pentru guvernarea Băsescu – Boc. Cu alte cuvinte, spun sursele din PSD, “tata-socru iar s-a dus să ne predea pe tavă Marinarului, să ajungem din nou căţei în lesa ăstuia şi a pedeliştilor”. 

Celor trei iniţiatori ai puciului, Iliescu, Năstase şi Vanghelie, le-au dat semnale importante că sunt de acord cu debarcarea urgentă a lui Ponta, şi baroni cu mare greutate din PSD, Radu Mazăre, Gheorghe Nechita, Marian Oprişan sau Constantin Nicolescu.

Văzând ce trupe puternice se aliază împotriva sa în partid, ai zice că Victor Ponta ar trebui să fie preocupat să încerce să-şi organizeze apărarea. Nici vorbă! Ponta cu soţia sa petrec de mama focului în Dubai, la resortul de lux Atlantis The Palm Dubai. Victor şi Daciana, ca doi socialişti adevăraţi, şi-au petrecut Revelionul şi restul zilelor din această vacanţă de iarnă, în însoritul Dubai, în complexul hotelier de cinci stele amintit. Probabil că preşedintele PSD nu-şi face griji în legătură cu posibila pierdere a funcţiei de şef al partidului, pentru că ştie că “tata-socru Ilie Sârbu” lucrează pentru el. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.