Acasă Uncategorized Chişinău: Plahotniuc explică de ce şi-a schimbat numele, nu şi de ce...

Chişinău: Plahotniuc explică de ce şi-a schimbat numele, nu şi de ce are două identităţi

DISTRIBUIȚI

97893 – 28012011- „Profesorii din liceul din Bucureşti care mi se pare mie potrivit pentru fiul meu mi-au recomandat insistent să schimb numele feciorului. Aceştia au intuit că numele de Plahotniuc, de origine slavonă, ar putea să genereze anumite atitudini care pot să rănească”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Plahotniuc, citat de Unimedia.

Fiul lui Plahotniuc are 13 ani, urmând să plece la liceu ulterior, susţine prim-vicepreşedintele Legislativului de la Chişinău.

Plahotniuc spune că a solicitat cetăţenia României la sfârşitul anilor ’90. „Pe alocuri în România există anumite preconcepţii, chiar prejudecăţi, care generează o atitudine specifică faţă de numele meu, care este de origine slavonă. Eu, cu timpul, m-am obşinuit”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

El adaugă că a decis să îşi schimbe numele de familiei în Ulinici acum câţiva ani, când era în căutarea unui liceu în Bucureşti pentru feciorul său. „La început am schimbat numele în paşaportul meu, apoi a copiilor şi soţiei”, a spus Vlad Plahotniuc.

Prim-vicepreşedintele Legislativului de la Chişinău a negat informaţia potrivit căreia ar avea anumite proprietăţi în România, dar a recunoscut că ar fi posedat câteva imobile pe care le-a vândut.

Potrivit Monitorului Oficial al României, datele personale ale lui Plahotniuc coincid întocmai cu cele ale cetăţeanului român Ulinici, de la data şi locul naşterii până la numele copiilor săi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.