Acasă Uncategorized Demnitarii maghiari vor dublă cetătenie – română si ungară

Demnitarii maghiari vor dublă cetătenie – română si ungară

DISTRIBUIȚI

97073 – 03012011 – Preşedinţii Consiliilor Judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş, dar si primarul din Sfântul Gheorghe au depus, luni, la Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc, documentele pentru obţinerea cetăţeniei maghiare.

Seful Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, sustine că prin acest gest îsi declară apartenenta la natiunea maghiară. ”Este un drept şi o modalitate prin care se declară apartenenţa la naţiunea maghiară, chiar dacă suntem despărţiţi de graniţe”, a spus Borboly Csaba.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a precizat că, desi doreste să obtină cetătenia maghiară, nu are de gând să părăsească România. ”Vrem să fim cetăţeni maghiari în Secuime, aici vrem să trăim şi să muncim”, a declarat Tamas Sandor.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edit-Emoke, a afirmat că ”cetăţenia maghiară va fi o dovadă a naţionalităţii şi un act de recunoaştere a faptului că există maghiari şi în alte teritorii din afara Ungariei”.

În ceea ce-l priveste primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, acesta a afirmat că este un demers pe care îl asteaptă demult.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.