Acasă Uncategorized Odorheiu-Secuiesc: Liderul Partidului Civic Maghiar a fost demis din funţia de viceprimar

Odorheiu-Secuiesc: Liderul Partidului Civic Maghiar a fost demis din funţia de viceprimar

DISTRIBUIȚI

97886 – 28012011- Viceprimarul din Odorheiu Secuiesc şi lider al Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a fost demis joi, din funcţie, prin votul Consiliului Local al municipiului, fiind acuzat de inactivitate. Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, a declarat joi seara, că a înaintat Consiliului Local un proiect de hotărâre de demitere a viceprimarului Szasz Jeno, după ce l-a monitorizat mai multe luni şi a observat că acesta lucrează doar câteva ore pe lună, transmite Administratie.ro. Primarul susţine că, începând din luna mai 2010, pe baza moniorizărilor de la poarta instituţiei şi a înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, s-a analizat activitatea viceprimarului şi s-a constatat că acesta a lucrat, pe lună, între opt şi 12 ore. “Nu se poate ca oamenii să muncească mult şi greu, cu salariul redus, iar domnul viceprimar să vină la lucru doar 8-10-12 ore pe lună şi să îşi mai încaseze şi salariul. Activitatea lui nu s-a văzut nici în orele petrecute la lucru, dar nici în alte iniţiative sau acte întocmite”, a spus Bunta Levente.

În plus, primarul acuză că, în ziarul Partidului Civic Maghiar, viceprimarul Szasz Jeno a dus o adevărată campanie de dezinformare a locuitorilor oraşului, acuzându-l, spre exemplu, pe edilul şef că a dat bani bisericii ortodoxe din localitate, chiar dacă există o hotărâre votată de consiliul local. Decizia de demitere a viceprimarului Szasz Jeno a fost luată cu zece voturi “pentru”, din care nouă de la UDMR şi unul de la Partidul Verde, şi nouă voturi împotrivă.

În replică, liderul PCM, Szasz Jeno, susţine că a fost vorba de un atac personal la adresa sa, întrucât era “un element incomod, care trebuia înlăturat’”. Szasz Jeno susţine că un ales local nu poate sta în birou, ci trebuie să meargă pe teren, să vorbească cu oamenii, să rezolve diferite probleme. El susţine că, din cauza camerelor de luat vederi, întreprinzătorii se temeau să vin în biroul viceprimarului, pentru a nu fi ameninţaţi, ulterior, motiv pentru care trebuia să stabilească întâlnirile în altă parte. ”Sunt montate camere de luat vederi, îmi este urmărită corespondenţa electronică, cred că îmi sunt ascultate şi telefoanele. E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu”, a afirmat Szasz. Acesta a ţinut să adauge că, după reducerea salariilor bugetarilor, în semn de solidaritate, a decis să-şi doneze indemnizaţia pe ultimele şase luni persoanelor cu probleme sociale grave. Szasz spune că, în ultimele luni, a donat 9.200 de lei şi 200.000 de forinţi unor asociaţii şi fundaţii caritabile pentru ajutorarea unor persoane aflate în dificultate. ”Sunt atacat pe nedrept, iar acuzaţiile cu inactivitatea sunt doar un pretext”, a conchis preşedintele PCM.

Szasz Jeno a mai fost acuzat de inactivitate şi pe vremea când era consilier judeţean, în 2009 el luând decizia să demisioneze din acest organism. În acelaşi an, a fost ales membru în Consiliul Local Odorheiu Secuiesc, în cadrul alegerilor parţiale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.