Acasă Uncategorized Strasbourg: România riscă să piardă 25 milioane de euro alocaţi pentru cei...

Strasbourg: România riscă să piardă 25 milioane de euro alocaţi pentru cei afectaţi de inundaţii

DISTRIBUIȚI

97887 – 28012011- Europarlamentarul Cătălin Ivan îi cere preşedintelui Băsescu să nu mai “asmută” procurorii asupra opoziţiei şi să se asigure că banii europeni ajung la românii afectaţi de inundaţii în anul 2010.

„În loc să ridice pe noi culmi sistemul de poliţie politică, şeful statului ar trebui să se bată pentru ca banii din Fondul de Solidaritate al UE alocaţi României să ajungă cât mai repede la oamenii care au nevoie de ei”, a declarat europarlamentarul PSD.

Cătălin Ivan a explicat că, în urma inundaţiilor din 2010, României i-au fost alocate 25 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate. Până acum, acest mecanism a funcţionat prin contribuţiile suplimentare din partea statelor membre. În prezent, guvernul Marii Britanii şi cel al Olandei doresc să blocheze acest mecanism şi cer ca banii să fie obţinuţi prin realocări în interiorul Bugetului UE pe 2011.

Acest lucru face ca suma de 25 de milioane de euro mobilizată din Fondul de Solidaritate al UE pentru România să nu poată fi folosită pentru sprijinirea oamenilor afectaţi de inundaţii.

Europarlamentarul social-democrat consideră că toate eforturile preşedintelui Băsescu şi ale guvernului de la Bucureşti ar trebui să se concentreze atât pe zona instituţională de la Bruxelles, cât şi pe cea diplomatică de la Londra şi Amsterdam, astfel încât mecanismul birocratic de alocare a banilor să nu fie blocat. „Românii afectaţi de inundaţii au mare nevoie de aceşti bani şi ar fi păcat să nu beneficieze de ei din cauza incompetenţei şi a nepăsării actualei puteri”, a declarat Ivan.

„Românii riscă să fie din nou victimele politicii externe dezastruoase a lui Traian Băsescu”, a precizat Cătălin Ivan. Acesta a adăugat că grupul europarlamentarilor social-democraţi va întreprinde toate demersurile politice şi instituţionale astfel încât România să nu piardă aceşti bani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.