Acasă Uncategorized Bruxelles: Victor Boştinaru acuză că discriminarea a devenit o nouă valoare europeană

Bruxelles: Victor Boştinaru acuză că discriminarea a devenit o nouă valoare europeană

DISTRIBUIȚI

97888 – 28012011- Eurodeputatul Victor Boştinaru, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI), a afirmat, joi seară, că o parte din membrii acestei Comisii s-au comportat într-o asemenea manieră încât ridică discriminarea la rangul de „valoare” a Uniunii Europene.

Declaraţia eurodeputatului a fost făcută după votul asupra avizului Comisiei REGI către Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) pe „Strategia Uniunii Europene pentru integrarea rromilor”. În urma acestui vot eurodeputaţii Grupului Partidului Popular European (PPE), împreună cu eurodeputaţii PDL afiliaţi la acest grup, au respins amendamentul eurodeputatului Victor Boştinaru care denunţa măsurile discriminatorii luate de unele state membre împotriva populaţiei de etnie rromă doar în baza originii lor etnice.

Amendamentul a fost susţinut însă de către eurodeputaţii PNL, afiliaţi la Grupul ALDE, în ciuda faptului că restul eurodeputaţilor acestui grup au votat împotriva acestui amendament.

Amendamentul eurodeputatului Victor Boştinaru făcea referire în principal la măsurile impuse de guvernul francez şi expulzările populaţiei de etnie rromă. De asemenea se cerea Comisiei Europene să intervină prompt pentru a evita acţiunii similare în viitor: „Regret faptul că afilierea politică face ca unii dintre noi să adopte o poziţie împotriva valorilor europene. Amendamentele mele păstrau linia afirmată în mod repetat în Parlamentului European împotriva discriminării. Chiar Comisarul Reding a afirmat, referindu-se la acţiunile Franţei, că «Enough is enough». Cu votul împotriva amendamentului meu, discriminarea a devenit astăzi o nouă «valoare Europeană»” a declarat eurodeputatul PSD.

Deşi amendamentul care denunţa măsurile discriminatorii ale unor state membre şi cerea intervenţia Comisiei Europene ca garant al respectării Tratatelor, a fost respins cu 25 de voturi împotrivă şi 18 voturi în favoare, celelalte amendamente făcute de eurodeputatul Victor Boştinaru au fost aprobate cu o largă majoritate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.