Acasă Uncategorized Slobozia: Carantina in Spitalul Judetean din Slobozia

Slobozia: Carantina in Spitalul Judetean din Slobozia

DISTRIBUIȚI

97291 – 10012011 – Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Slobozia a intrat în carantină după ce cinci copii s-au infectat cu Rotavirus iar o anchetă epidemiologică a fost deschisă în acest caz. Patru copiii au fost transportaţi în Capitală, pentru că  starea lor de sănătate este mai gravă. Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa să stabilească dacă virusul a fost adus de copii în spital sau dacă este o infecţie intraspitalicească. Rotavirusul atacă tubul digestiv, respectiv intestinul, şi provoacă boală diareică atât la copii, cât şi la adulţi. Boala este mai periculoasă la copii, deoarece deshidratarea produsă de boala în sine este foarte severă. Infecţiile cu Rotavirus sunt mai frecvente la sugari decât la copiii mai mari. La început, infecţia cu Rotavirus poate fi confundată cu o viroză respiratorie, din cauza febrei ridicate. După câteva ore, însă, apar vărsăturile şi diareea. Sugarii care vin prima oară în contact cu Rotavirusul fac o infecţie severă.

 

 

 

 

 

 

Dacă părinţii nu se prezintă la medic cu copilul în timp util există riscul de deshidratare. Cu cât copilul este mai mic, cu atât riscul este mai mare. Deshidratarea poate merge până la convulsii, comă şi chiar deces.

Rotavirusul se transmite prin contactul cu suprafeţe contaminate, prin mâini murdare, sau alimente contaminate. Rotavirusul rezistă luni în şir pe suprafeţe nedezinfectate, astfel că riscul de contaminare este mare. Perioada de incubaţie a virusului este de trei zile, iar boala în sine durează între trei şi opt zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.