Acasă Uncategorized SUA: Autorul masacrului din Arizona, pus sub acuzare

SUA: Autorul masacrului din Arizona, pus sub acuzare

DISTRIBUIȚI

97290 – 10012011 – Procurorii federali americani l-au pus sub acuzare oficial pe tânărul care a ucis, sâmbătă, şase oameni şi a rănit alţi 14, între care o membră a Congresului. Anchetatorii cred, acum, că bărbatul nu a avut niciun complice.

Poliţiştii americani au stabilit că Jared Lee Loughner a golit un întreg încărcător de 31 de gloanţe asupra oamenilor adunaţi în jurul deputatei Gabrielle Giffords. El avea de gând să continue măcelul, dar nu a reuşit, pentru că l-au oprit câţiva curajoşi.

„O femeie, pe care am identificat-o, s-a repezit şi i-a luat încărcătorul, în timp ce încerca să-l pună în armă. Ar fi fost o catastrofă cu mult mai mare dacă ar fi reuşit s-o facă”, a declarat şeriful Clarence Dupnik.

Femeia care a salvat, probabil, mai multe vieţi omeneşti declară, modestă, că nu se consideră o eroină. Între timp, Loughner a fost inculpat oficial, deocamdată doar pentru două crime şi trei tentative de omor, inclusiv asupra deputatei Gabrielle Giffords.

În casa ucigaşului s-au găsit înscrisuri care dovedesc că el şi-a pregătit din timp atacul, iar ţinta era, într-adevăr, Gabrielle Giffords. Pe de altă parte, un bărbat pus sub urmărire, despre care se credea că este complice la atac, a fost scos din anchetă.

Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale deputatei, al cărei creier a fost traversat de un glonţ. Preşedintele Barack Obama i-a chemat pe toţi americanii să păstreze, astăzi, un moment de reculegere pentru victimele atacului. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.