Acasă Uncategorized Arad: Garda Financiară Arad a confiscat zeci de tone de ceapă şi...

Arad: Garda Financiară Arad a confiscat zeci de tone de ceapă şi cartofi într-o singură zi

DISTRIBUIȚI

98578 – 18022011 – Comisarii Gărzii Financiare din Arad au identificat, în cadrul activităţii de monitorizare a achiziţiilor intracomunitare, un transport de 23 de tone cartofi care provenea din Germania. S-a constatat că documentele de însoţire nu erau întocmite conform prevederilor legale, iar beneficiarul, o persoană fizică, nu era autorizat să efectueze fapte de comerţ pe teritoriul României. În plus, din documentele prezentate de beneficiar a reieşit că acesta efectuase o plată mai mare pentru cele 23 de tone decât cea înscrisă în factura de însoţire a mărfii. Existând indicii privind intenţia de valorificare ilegală a mărfii, Garda Financiară a dispus confiscarea cantităţii de 23 tone cartofi, a cărei valoare estimată este de 54.000 lei. 

În aceeaşi zi, comisarii Gărzii Financiare Arad au identificat şi un transport de 23 tone de ceapă care proveneau din Olanda fără documente de însoţire legal constituite, nefiind indicat niciun beneficiar, iar din declaraţiile conducătorului auto a reieşit că acesta nu cunoştea destinaţia finală, care ar fi urmat să-i fie comunicată după intrarea în ţară. Având în vedere că sunt indicii privind intenţia de valorificare a mărfii pe piaţa neagră, s-a dispus confiscarea mărfii, a cărei valoare estimată este de 80.000 lei.

Totodată, Garda Financiară Arad a oprit în punctul de trecere a frontierei Vârşand un transport de 313 kg cafea care era efectuat chiar de către beneficiar. Din verificări a reieşit că acesta nu era autorizat să efectueze acte de comerţ pe teritoriul României, existând de asemenea indicii privind faptul că marfa era destinată valorificării pe piaţa neagră. Ca urmare, Garda Financiară a dispus confirmarea mărfii a cărei valoare estimată este de  9.000 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.