Acasă Uncategorized Brăila: Teren cadou pentru baronul PSD de Brăila

Brăila: Teren cadou pentru baronul PSD de Brăila

DISTRIBUIȚI

98719 – 25022011  Afacerile pe bani publici ale firmelor preşedintelui PSD Brăila, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, au provocat un nou scandal în administraţia brăileană. De această dată nu mai e vorba de contracte de lucrări de ordinul milioanelor de euro încheiate despre instituţii publice cu firma de construcţii a lui Stancu, Concivia SA, ci de un teren de 7.886 mp pe care Municipiul Brăila i-l face cadou celei de a doua firme din caracatiţa lui Stancu, portul Hercules SA, scrie România Liberă.

La pct. 31 al ordinii de zi a şedinţei CLM Brăila era trecut proiectul privind „concesionarea prin încredinţare directă a terenului de 7886 mp situat pe str. Vadul Ghecet lot 2, solicitantei SC Hercules, în vederea edificării unui depozit pentru extinderea capacităţii de depozitare şi operare a portului Brăila”. În zona respectivă Hercules SA are suficient teren pentru a-şi face depozit, dar firma lui Stancu a încercat să mai obţină de la municipalitate un teren a cărui valoare este de ordinul milioanelor de euro. Terenul e situat în zona optimă pentru construirea unui pod peste Dunăre, iar un teren la „piciorul podului” e valoros. Concesionarea era în pericol, pentru că în sală erau numai 24 de consilieri, dintre care 7 erau PDL, şi ar fi votat împotriva concesionării. Deoarece cvorumul era pe munchie de cuţit, consilierul PNL Vasile Varga a sărit ca ars în ajutorul firmei liderului PSD şi a propus ca proiectul să fie amânat pentru şedinţa CLM Brăila din martie. Bunea Stancu deţine 51% din acţiuni Bursagrirom SA Brăila, care deţine 85,5% din acţiunile SC Hercules SA, restul de 14,5% fiind deţinute de „cuponari”.

Terenul e situat în zona optimă pentru construirea unui pod peste Dunăre, iar un teren la „piciorul podului” e valoros. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.