Acasă Uncategorized Bruxelles: Textul Acordului de Asociere UE-Moldova nu reflectă încă perspectiva europeană a...

Bruxelles: Textul Acordului de Asociere UE-Moldova nu reflectă încă perspectiva europeană a Chişinăului

DISTRIBUIȚI

98576 – 18022011 – La Bruxelles a avut loc, joi, cea de a cincea reuniune plenară privind Acordul de Asociere UE-Moldova.

Discuţiile pe marginea a trei din cele patru blocuri tematice – dialog politic; justiţie şi afaceri inerne; contactele interumane – au fost provizoriu închise, rămânând supus negocierilor cel legat de cooperare economică, sectorială şi financiară, a precizat negociatorului-şef din partea Republicii Moldova, Natalia Gherman, citată de Europuls.ro.

În pofida reuşitelor incontestabile ale autorităţilor de la Chişinău care l-au făcut pe comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule, să afirme că „este incredibil cât a reuşit să realizeze Republica Moldova în doar câteva luni sub aspectul apropierii de UE”, trebuie spus, completând declaraţia înaltului oficial, că oricât de mare ar fi această apropiere şi oricât de incredibile realizările Republicii Moldova, textul prezent al Acordului de Asociere nu reflectă perspectiva europeană a acestei ţări. Recunoaşterea şi includerea acestei idei în textul acordului, afirmă negociatorul-şef, este „un element cheie de ordin politic şi un obiectiv care creează un cadru propice pentru ceea ce dorim să realizăm. Este un element aflat încă în negocieri şi tot ceea ce întreprindem în dialogul cu UE şi în relaţiile bilaterale cu statele membre e menit să faciliteze luarea unei astfel de decizii.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.