Acasă Uncategorized Bucuresti: Liberala Lucia Varga vrea ca banii colectați la Fondul de Mediu...

Bucuresti: Liberala Lucia Varga vrea ca banii colectați la Fondul de Mediu să se întoarcă la comunitățile locale

DISTRIBUIȚI

98526 – 17022011 – Plecând de la principiul european al subsidiarităţii conform căruia o colectivitate cunoaşte şi îşi gestionează cel mai bine problemele, deputata liberală Lucia Varga vrea ca pârghiile financiare să ajungă cât mai aproape de comunitatea locală, care să fie responsabilizată în legătură cu problematica de mediu.

În acest sens, Lucia Varga doreşte schimbarea modului de utilizare a sumelor colectate la Fondul pentru Mediu. Printr-un proiect depus la Camera Deputaților, parlamentarul liberal vrea ca sumele colectate să fie cheltuite pentru acoperirea nevoilor de investiții în domeniul mediului făcute de comunitățile locale.

Astfel, jumătate din sumele colectate la Fondul de Mediu ar trebui să se întroacă la Consiliile Judeţene aferent, pe principiul banii plătiţi de poluatori se întorc la locul poluării.

„Trebuie să dăm pârghii autorităţilor publice locale pentru a promova acele proiecte de protejare a mediului înconjurător care au cel mai mare impact asupra colectivităţii. Sunt convinsă că aceste sume din Fondul de Mediu vor fi folosite cu eficienţă sporită în folosul cetăţeanului din arealul unde îşi desfăşoară activitatea poluatorul” este de părere deputatul Lucia Varga.

În opinia sa, o astfel de măsură trebuie să depăşească orgoliile politice de moment, mai ales că fiecare deputat în parte reprezintă o comunitate care se confruntă mai mult sau mai puţin cu fenomenul poluarii şi pentru a cărei rezolvare trebuie să ia atitudine. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.