Acasă Uncategorized Bucureşti: CIADO îi cere premierului Boc să aloce fonduri, nu doar vorbe,...

Bucureşti: CIADO îi cere premierului Boc să aloce fonduri, nu doar vorbe, pentru combaterea consumului de “etnobotanice”

DISTRIBUIȚI

98527 – 17022011 – Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) Romania adreseaza o scrisoare deschisa Consiliului Suprem de Apărare a Tării (CSAT) in legătura cu fenomenul “etnobotanicelor” fata de care Guvernul a adoptat miercuri unele masuri de combatere nu prea convingatoare, iar premierul Emil Boc a declarat că situatia va fi tinuta sub control.

Adresându-se premierului Emil Boc, în calitatea acestuia de vicepreşedinte al CSAT, preşedintele CIADO România, acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, spune: “In mandatul dumneavoastra de prim-ministru nu s-a alocat nici-un euro pentru campaniile de prevenire si combatere. In mandatul dumneavoastra societatea civila cu expertiza in prevenire precum si cea axata pe asistenta psihologica si tratament a fost aproape desfiintata. Ati refuzat in permanenta dialogul cu societatea civila si nu ati aprobat nici un plan de actiune al societatii civile ce-l aveti depus la cabinet din luna aprilie 2010 elaborat de CIADO. In mandatul dumneavoastra am avut morti, mii de internati si, nu in ultimul rand, sute de mii de consumatori de produse etnobotanice. Incalcati in permanenta prin afirmatiile dumneavoastra Rezolutia Parlamentului European din 23 aprilie 2008 (Carta Verde – rolul societatii civile in prevenirea si combatere traficului si consumului de droguri ) cand sustineti ca impreuna cu autoritatile statului veti face tot posibilul sa tineti situatia sub control. Principalul obiectiv al Strategiei Uniunii Europene asa cum este prevazut in Rezolutia PE este de consolidare a rolului societatii civile in elaborarea planurilor de actiune. Dar, de fapt, guvernul pe care-l conduceti face tot posibilul sa desfiinteze aceasta societate civila. In perioada 25 – 31 decembrie ati alocat din fondul de rezerva 27 milioane lei pentru tot felul de ong-uri si asociatii culturale ale minoritatilor pentru programe culturale despre care nimeni nu stie nimic. Nu stiati in acea perioada ca Romania este intr-o situatie alarmanta in ceea ce priveste consumul de droguri pentru a repartiza si ONG-urilor cu expertiza in prevenire fonduri? (…) Alocati anual cca 5 milioane de euro Agentiei Nationale Antidrog pentru salarii si utilitati, dar nici o sursa pentru campaniile de prevenire, fapt pentru care activitatea acestor ONG este aproape inexistenta ca rezultate pozitive. Ce ne-ar determina sa credem ca societate civila ca veti face ceea ce ati declarat? (…) CIADO solicita ca in procedura de urgenta sa alocati din Fondul de rezerva a Guvernului, 10 milioane de euro pentru programe nationale de prevenire si combatere sub forma de granturi catre societatea civila cu expertiza, reprezentativitate nationala si care sa aiba minim 2 proiecte nationale aplicate in ultimii 3 ani, pentru ca altfel va veti trezi in situatia sa aplice pentru proiecte mii de ONG-uri care n-au nici o expertiza. CIADO a conceput deja un program national pe care il atasam. Programul a fost conceput impreuna cu specialistii Mistral Grup si a fost creat pe profilul psihologic al tanarului din Romania . Aplicarea lui in sistemul national de invatamant va reduce consumul de droguri in scoli pana la 50-60 % , ceea ce ar fi o performanta unica in Europa.” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.