Acasă Uncategorized Bucureşti: Adrian Năstase: Raportul MCV este „un instrument politic inventat de fostul...

Bucureşti: Adrian Năstase: Raportul MCV este „un instrument politic inventat de fostul procuror ceauşist Monica Macovei”

DISTRIBUIȚI

98657 – 22022011 – Raportul MCV este „un instrument politic inventat de fostul procuror ceauşist Monica Macovei”, susţine preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. “Raportul meu arată că, în definitiv, Raportul lor nu are nicio legătură cu reforma justiţiei şi că este doar un raport politic”, mai spune Năstase, care precizeaza ca are astăzi “dovada că reprezentanţii Comisiei Europene se pliază după cum cântă europarlamentarul Monica Macovei şi <<independentul>> ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, gazdele celor care scriu aceste texte”.”Afirmaţiile mele, sper să-i convingă pe cei care vor avea răbdarea să citească în întregime Raportul preliminar şi să constate că:

 

 

 

 

 

 

 1. este lăudat ministrul justiţiei pentru adoptarea Codului Penal, Codului Civil, Codului de Procedură Civilă, Codului de Procedură Penală, modificarea legii Curţii Constituţionale, Legea micii reforme a justiţiei. FALS – Codul Penal, Codul Civil, Codul de Procedură Civilă, Codul de Procedură Penală au fost adoptate de Parlament în baza unui acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi cu concursul organismelor profesionale ale magistraţilor care au modificat substanţial proiectele înaintate. Din păcate, nici până în prezent, Ministerul Justiţiei nu a finalizat studiul de impact şi nici legile de punere în aplicare. 2. hotărârea Ministerului de Justiţie de a desfiinţa 24 de instanţe şi parchete este lăudată, în condiţiile în care nici pentru aceasta decizie nu există un studiu de impact, nu au fost consultate asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi nu există un Punct de vedere al ICCJ, iar instanţele judecătoreşti care funcţionează sunt suprasolicitate. 3. se critică – nu ştim cine este vinovat – că bugetul ANI a fost redus. Nu mai revin asupra tezei că „draga ANI” este creaţia fostului procuror ceauşist, Monica Macovei, că este unică în UE, dar chiar să plângem că nu sunt suficienţi bani pentru funcţionarea acesteia este usor exagerat. 4. se laudă activitatea DNA – ştiţi cine o conduce, Daniel Morar – pentru că a efectuat acte de urmărire penală în dosare de mare corupţie. Vă rog să reţineţi însă că Parchetul General face ce i se spune: a dispus neînceperea urmăririi penale pentru Elena Udrea, deşi nu îi ceruse nimeni, refuză să dispună trimiterea în judecată a Robertei Anastase şi a altor lideri ai puterii. 5. Este criticat, încă o dată, Parlamentul că îşi <<îngăduie>> să aprecieze, conform prerogativei acordată de Constituţie, deciziile DNA şi că nu acceptă să fie un fel de <<registratură>> a lui Daniel Morar în jocurile politice dictate de la Cotroceni. Să propună Băsescu modificarea acestor prerogative şi eliminarea imunităţii pentru preşedinte – pe care o foloseşte acum- şi vom discuta în alţi termeni”.

„Oare nu aceasta era reforma adevărată în justiţie? La ce ajută că, prin Legea micii reforme, se poate acorda termen „a doua zi”, dacă acest lucru este imposibil, din punct de vedere logistic? Poate doar pentru a „rezolva” unele probleme cu adversarii politici… În conferinţa de presa de astăzi (de luni n.r.) , Băsescu vorbea de necesitatea că dosarele de mare corupţie să fie finalizate până în vară, pentru raportul final. Bănuiesc că s-a referit, în primul rând, la Dosarul „Flota„. Credeţi că va renunţa la imunitatea acordată de Constituţie şi nu va mai folosi Constituţia ca un scut pentru a nu se prezenta în faţa justiţiei?”, intreaba fostul lider al PSD – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.