Acasă Uncategorized Bucureşti: Deputatul Ciuhodaru iniţiază o campanie de stopare a “genocidului” din Sănătate

Bucureşti: Deputatul Ciuhodaru iniţiază o campanie de stopare a “genocidului” din Sănătate

DISTRIBUIȚI

98363 – 11022011 – Deputatul PC Tudor Ciuhodaru, care este de profesie medic, le solicită românilor să se alăture campaniei de stopare a “genocidului” din sănătate. Campania vizează reanalizarea deciziilor privind desfiinţarea spitalelor din România, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, considerarea medicinei de familie prioritate naţională şi independenţa Casei de Asigurări de Sănătate.

“Considerăm sănătatea românilor o problemă de securitate naţională care nu mai poate suporta amputările făcute de acest regim. Până şi raportul comisiei prezidenţiale indică faptul că un oraş de dimensiunea Paşcaniului a dispărut de pe harta României în urma deceselor care ar fi putut fi. Cerem de urgenţă reanalizarea desfiinţării spitalelor din România după un dialog real cu pacienţii care beneficiază de aceste instituţii sanitare. Marea păcăleală a reformei sanitare începe cu desfiinţarea centrelor de înaltă performanţă din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Târgu Mureş şi lăsarea a sute de localităţi fără spitale. După falsa descentralizare din 2010 nu am constatat reducerea aparatului birocratic al ministerului şi al direcţiilor de sănătate publică, deşi acestea gestionează un număr de spitale de aproape opt ori mai mic”, a declarat Ciuhodaru.

Partidul Conservator cere deblocarea posturilor din sănătate în conformitate cu normativele europene şi cere recunoaşterea medicinei de familie ca prioritate naţională prin acte normative şi  un contract cadru care să asigure accesul oricărui român la sănătate.

“Cerem ca minimum 6% din PIB să fie alocat sănătaţii, iar fondul unic naţional al asigurărilor de sănătate să nu mai fie deturnat în buzunarele câtorva proprietari de spitale, sfidând pe cei care îşi cumpără medicamentele şi seringile în unităţile sanitare de stat.Cerem ca managerii sa fie desemnaţi după competenţe şi nu după cât muncesc la sediul de partid.Cerem respect pentru personalul medical umilit zilnic şi decredibilizat de guvernanţi, găsit mereu vinovat de lipsurile unui sistem medical aflat la bunul plac al puternicilor zilei”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.