Acasă Uncategorized Bucureşti: Două scurtmetraje româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Bucureşti: Două scurtmetraje româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

DISTRIBUIȚI

98199 – 07022011 – Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 10 februarie celei mai importante competiţii de producţii de film din întreaga lume. Ca în fiecare an, Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu“ din Berlin sprijină participarea românescă la festival.

Cea de-a 61-a ediţie a Berlinalei include două scurtmetraje româneşti în competiţia secţiunii Berlinale Shorts. Este vorba despre “15 Iulie” în regia lui Cristi Iftime şi “Apele tac” în regia Ancăi Miruna Lăzărescu.

“15 Iulie” spune povestea a doi tineri care decid să petreacă un weekend la Braşov. Fata îşi convinge prietenul să treacă şi pe la bunica ei, unde îşi descoperă tatăl într-o ipostază mai puţin obişnuită. În rolurile principale se regăsesc actorii Adrian Titieni şi Lorena-Andrada Zăbrauţanu.

În “Apele tac”, a cărei acţiune se petrece în România anului 1986, Gregor şi Vali vor să fugă din ţară, trecând Dunărea înot, spre partea sârbă. Pentru a fi sigur de reuşita fugii, Gregor are o singură condiţie: Vali trebuie să îşi lase soţia în urmă. Filmul este o co-producţie Filmallee (Germania) Strada Film şi îi are în rolurile principale pe Toma Cuzin, Andi Vasluianu şi Patricia Moga. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.