Acasă Uncategorized Bucureşti: Inalta Curte de Casaţie a decis audierea a 970 de martori...

Bucureşti: Inalta Curte de Casaţie a decis audierea a 970 de martori în procesul lui Adrian Năstase

DISTRIBUIȚI

98252 – 09022011 – Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat marti un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase. Judecatorii au admis cererea avocatilor lui Adrian Nastase ca toti martorii numiti de procurori in dosar, peste 970 de persoane, sa fie citati si audiati. La termenul de marti a fost audiat si Bogdan Popovici, presedinte Forum Invest, care este acuzat de procurori ca a fost implicat in strangere de bani pentru campania electorala din 2004 a lui Adrian Nastase.

Decizia judecatorilor de a audia toti cei 970 de martori inseamna practic amanarea unei sentinte cu cel putin un an si jumatate, daca luam in calcul ca in fiecare sedinta de judeca vor fi audiati 13 martori. In plus fata de prelungirea procesului din cauza celor 970 de martori se adauga amanarile legate de proceduri: martori care nu au fost citati la adresa corecta, martori care nu isi angajeza avocati etc. Pe langa asta mai pot fi adaugate luni bune de audieri daca judecatorii admit audierea si celor 200 de martori propusi de avocatii lui Nastase si a celorlalti inculpati.

„Toti acesti martori nu i-am propus eu, sunt propusi de procurori. Egalitatea de arme in instanta prevede ca ei sa fie audiati. Nu este vina mea ca ei au propus 970 de martori. Acest complet de executie cum l-am numit eu este ambarasat de numarul mare de martori pentru ca trebuie sa ii audieze. Asta e, ceasul rau”, a declarat Adrian Năstase dupa anuntarea deciziei instantei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.