Acasă Uncategorized Bucureşti: Managerii din industrie şi construcţii prevăd o creştere moderată a producţiei...

Bucureşti: Managerii din industrie şi construcţii prevăd o creştere moderată a producţiei până în aprilie

DISTRIBUIȚI

98787 – 28022011 – Potrivit opiniilor exprimate în luna februarie 2011, de către managerii societăţilor comerciale, se conturează pentru perioada februarie – aprilie 2011 relativă stabilitate în servicii şi comerţul cu amănuntul şi creştere moderată în industria prelucrătoare şi în sectorul de construcţii în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural, conform datelor publicate, luni de Institutul Naţional de Statistică.

Industria prelucrătoare – În cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2011, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +15%). 

În ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% la întreprinderile mari, cu 500 de salariaţi şi peste.

Pentru unele dintre activităţi se va înregistra o tendinţă de creştere mult mai accentuată decât pe total: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor  şi semiremorcilor, precum  şi fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice  (solduri conjuncturale +19% şi respectiv +8%). 

Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează o creştere a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%).

Construcţii  – Potrivit estimărilor din luna februarie 2011, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%)  şi relativă stabilitate a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +2%). 

Managerii estimează relativă stabilitate şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural -5%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

Comerţul cu amănuntul – În sectorul de comerţ cu amănuntul managerii au estimat în luna februarie 2011 relativă stabilitate a activităţii economice pentru următoarele trei luni (sold conjunctural +2%).  

Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +4%). 

Volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri vor înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

Angajatorii prognozează, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi din acest sector (sold conjunctural -1%).

Managerii societăţilor comerciale estimează  că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă (sold conjunctural +38%).

Servicii – Conform estimărilor din luna februarie 2011, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate (sold conjunctural +4%).

În sectorul de servicii se estimează, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%). 

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +11%). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.