Acasă Uncategorized Bucureşti: Reconfirmare a relaţiilor privilegiate dintre România şi Israel

Bucureşti: Reconfirmare a relaţiilor privilegiate dintre România şi Israel

DISTRIBUIȚI

98788 – 28022011 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut duminică, la Tel Aviv, o întrevedere cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

Convorbirile au reconfirmat existenţa unor relaţii privilegiate între România şi Statul Israel, ambii interlocutori exprimând disponibilitatea pentru continuarea şi aprofundarea dialogului politico-diplomatic, care, de altfel, în ultimii ani a cunoscut o dezvoltare intensă.

Au fost analizate modalităţile de intensificare a cooperării bilaterale, inclusiv prin organizarea de consultări inter-guvernamentale pe domenii prioritare pentru relaţia bilaterală.

Discuţiile cu premierul israelian au evidenţiat, de asemenea, preocuparea părţilor cu privire la evoluţiile recente din nordul Africii şi Orientul Mijlociu.

Ministrul Teodor Baconschi a reafirmat interesul României pentru obţinerea de progrese în procesul de pace din Orientul Mijlociu şi disponibilitatea României de a sprijini demersurile întreprinse de comunitatea internaţională în acest sens. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.